De inbreker op leeftijd sloeg minstens drie keer toe in de afgelopen dagen, in Zwevegem en Stasegem. Hij werd daarbij verschillende keren gefilmd door een bewakingscamera.
Volledig scherm
De inbreker op leeftijd sloeg minstens drie keer toe in de afgelopen dagen, in Zwevegem en Stasegem. Hij werd daarbij verschillende keren gefilmd door een bewakingscamera. © rv

Bewakingscamera’s filmen dief op leeftijd: “Je ziet zelfs dat hij eigenlijk niet zo goed te been is”

Zwevegem/StasegemDe politie zoekt een al wat oudere man die in de voorbije dagen op minstens drie plaatsen heeft ingebroken. Het lijkt een kwestie van tijd vooraleer de dader geïdentificeerd wordt, want zeker bij twee inbraken liep hij in het oog van een bewakingscamera. “Het valt op dat hij heel rustig tewerk gaat”, zegt één van de slachtoffers.

 1. Woon-en werkproject De Voerman wordt verwarmd met warmte uit vlakbij gelegen drinkwaterleiding
  anzegem

  Woon-en werkpro­ject De Voerman wordt verwarmd met warmte uit vlakbij gelegen drinkwater­lei­ding

  Intercommunale Leiedal en De Watergroep slaan de handen in elkaar om een warmtenet te realiseren op de Voerman in Anzegem. De 30 woningen en 10 KMO’s die er gerealiseerd worden, zullen verwarmd worden met warmte uit de vlakbij gelegen drinkwaterleiding. “Via een warmtewisselaar kan vier graden uit het water getrokken worden, en dat is genoeg om gebouwen tot een aangename temperatuur te verwarmen”, zegt Brecht Vermeulen van de Watergroep.
 2. Steve Rousseau, halfbroer van, en compagnon openen beachbar in Nieuwpoort: “Wie weet komt Conner er wel eens pintjes tappen”
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  Steve Rousseau, halfbroer van, en compagnon openen beachbar in Nieuwpoort: “Wie weet komt Conner er wel eens pintjes tappen”

  Steve Rousseau (50), halfbroer van Vooruit-voorzitter Conner en zoon van Nieuwpoorts gemeenteraadslid Jo, opent in maart voor het eerst een beachbar bij het Leopoldplein in Nieuwpoort. Hij doet dat samen met zijn kameraad Lode Lefevre (49). De roots van beiden liggen in die kuststad. “Al toen we als jobstudenten werkten in vakantiecentrum De Barkentijn, waarvan mijn vader directeur was, droomden we hier van”, glimlacht Steve. Voor de concessie betaalden ze een fors bedrag.