De verhakkelde Opel na de frontale botsing met de vrachtwagen langs de Kanaalweg in Zwevegem.
Volledig scherm
De verhakkelde Opel na de frontale botsing met de vrachtwagen langs de Kanaalweg in Zwevegem. © LSI

Bestuurder overleeft als bij wonder zware botsing met vrachtwagen: brandweer heeft drie kwartier nodig om slachtoffer te bevrijden

ZwevegemLangs de Kanaalweg in Zwevegem is donderdagochtend een 42-jarige automobilist uit Celles zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval. Tijdens een verkeerd ingeschat inhaalmanoeuvre botste hij frontaal met een vrachtwagen.

 1. Oekraïens dameskoor treedt gratis op in Kortrijk: “Getraumatiseerd door oorlog, toch komen ze speciaal oproepen om slachtoffers te blijven steunen”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Oekraïens dameskoor treedt gratis op in Kortrijk: “Getrauma­ti­seerd door oorlog, toch komen ze speciaal oproepen om slachtof­fers te blijven steunen”

  Dzvinha uit Lviv in het westen van Oekraïne, een van de enige dameskoren in het land, zakt naar Kortrijk af om er op 16 augustus gratis op te treden. De opbrengst, wie komt luisteren kan een vrij te bepalen gift doen, gaat naar humanitair en medisch materiaal voor de miljoenen oorlogsslachtoffers. “De aandacht voor het onderwerp deemstert wat weg, maar de situatie blijft heel erg”, zegt Luc Moreels, voorzitter van de Belgisch-Oekraïense vriendenkring.
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.