Voltage is het eerste meerdaagse coronaprooffestival in ons land. Er kon weer zonder beperkingen gefeest worden.
Volledig scherm
Voltage is het eerste meerdaagse coronaprooffestival in ons land. Er kon weer zonder beperkingen gefeest worden. © Maxime Petit

4.000 festivalgangers dansen en knuffelen twee dagen lang zonder remmen én mondmaskers op Voltage: “Wat hebben we dit gemist”

zwevegemHet is zover: er mag opnieuw ongeremd gedanst, gefeest, gekust en geknuffeld worden. Het elektronische festival Voltage in Zwevegem mocht de spits afbijten. 4000 bezoekers genieten vandaag met volle teugen van hun herwonnen vrijheid. 400 van hen maakten vooraf gebruik van het testcentrum aan de ingang. “Heel wat organisaties van andere events zijn langsgeweest om te zien hoe we het hier aanpakken”, klinkt het.

  1. Coronabesmettingen halen recordhoogtes in Zuid-West-Vlaanderen: “Zo dicht kwam het nog nooit”
    Zuid-West-Vlaanderen

    Coronabe­smet­tin­gen halen recordhoog­tes in Zuid-West-Vlaanderen: “Zo dicht kwam het nog nooit”

    De coronacijfers stijgen tot ongeziene recordhoogtes in Zuid-West-Vlaanderen. Er waren tijdens de week van woensdag 17 tot en met dinsdag 23 november 3.785 positieve gevallen. Dat zijn er 739 (+24,2 procent) meer dan een week geleden. Nooit eerder waren er zo’n hoge weekcijfers in onze regio, over alle coronagolven heen bekeken. De hoge ziekenhuiscijfers blijven wel vrij stabiel met een lichte stijging in AZ Groeninge - 67 coronapatiënten, waarvan 8 op intensieve – en een lichte daling in AZ Delta, waar het in week van 118 naar 111 coronapatiënten ging. Al blijft de druk ook daar zeer hoog, met bijvoorbeeld tot vijftien procent aan personeelsuitval in AZ Groeninge.