De N8 tussen Avelgem en Zwevegem, een gevaarlijke bochtige weg waar wel vaker zware ongevallen gebeuren.
Volledig scherm
De N8 tussen Avelgem en Zwevegem, een gevaarlijke bochtige weg waar wel vaker zware ongevallen gebeuren. © Google Maps

139 km/u in bebouwde kom: jonge automobilist moet opnieuw slagen voor praktisch rij-examen

Heestert/AvelgemEen 23-jarige automobilist uit Avelgem moet van de politierechter opnieuw slagen voor zijn praktisch rij-examen vooraleer hij opnieuw met de wagen zal mogen rijden. Op de N8 in Heestert (Zwevegem) haalde hij in bebouwde kom maar liefst 139 kilometer per uur.

 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Handelsactie klokt af op 267 winnaars, met prijzenpot van 10.000 euro
  Harelbeke

  Handelsac­tie klokt af op 267 winnaars, met prijzenpot van 10.000 euro

  De eindejaarsactie van het handelscomité Harelbeke was een schot in de roos, met duizenden bij 32 deelnemende winkeliers binnengebrachte biljetten. Dat levert 262 winnaars op die een herlaadbare Oarelbeke Weireldkoarte (OW) met een waarde van 10, 15, 25, 50 en 150 euro krijgen. Zij deden in december minstens een aankoop in een van de deelnemende handelszaken. Er zijn ook vier winnaars met 500 euro en een hoofdwinnaar van 3.000 euro aan OW-kaarten.
 3. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.