De N8 tussen Avelgem en Zwevegem, met passage door Heestert.
Volledig scherm
De N8 tussen Avelgem en Zwevegem, met passage door Heestert. © Google Maps

1.200 euro boete en maand rijverbod voor “verkeerscrimineel” aan 120 km/u in bebouwde kom

HeestertEen automobilist die ’s ochtends in alle vroegte aan 120 kilometer per uur door de dorpskern van Heestert (Zwevegem) raasde, is dinsdag door de politierechter veroordeeld tot een boete van 1.200 euro en een rijverbod van 1 maand. “Zo’n snelheid in het centrum, dat is verkeerscrimineel”, vond de politierechter.

 1. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 2. Coronacijfers flirten in week tijd met kaap van 15.000 vastgestelde besmettingen in Zuid-West-Vlaanderen
  Kortrijk/Zuid-West-Vlaanderen

  Coronacij­fers flirten in week tijd met kaap van 15.000 vastgestel­de besmettin­gen in Zuid-West-Vlaanderen

  Er waren tijdens de week van woensdag 19 tot en met dinsdag 25 januari 14.742 positieve testen in Zuid-West-Vlaanderen. Dat zijn er 3.984 (+37 procent) meer dan een kleine week geleden. Straffe cijfers. Zo waren er in één week 3.375 vastgestelde besmettingen in Kortrijk. Dat is 4,3 procent van de totale bevolking in de centrumstad. De ziekenhuiscijfers stijgen ook, met in AZ Groeninge in Kortrijk 66 (+33) coronapatiënten op de gewone afdeling en 7 (+3) op intensieve zorgen.