Zwalm: Naast inventarisatie van bestaande poelen gaat er ook grote aandacht naar het onderhoud van bestaande poelen.
Volledig scherm
Zwalm: Naast inventarisatie van bestaande poelen gaat er ook grote aandacht naar het onderhoud van bestaande poelen. © RV

Zoektocht naar extra poelen langs middenloop Zwalm

ZwalmNatuurpunt Zwalmvallei gaat op zoek naar extra locaties om poelen aan te leggen op de middenloop van de Zwalmbeek.

 1. Raadslid vraagt rolstoelvriendelijke picknicktafels maar vooral echte toegankelijkheid voor minder mobiele inwoners: “Er is wel een coördinator maar nog altijd geen degelijk sociaal beleid”
  PREMIUM
  ZOTTEGEM

  Raadslid vraagt rolstoel­vrien­de­lij­ke picknickta­fels maar vooral echte toeganke­lijk­heid voor minder mobiele inwoners: “Er is wel een coördina­tor maar nog altijd geen degelijk sociaal beleid”

  Gemeenteraadslid Louie Van Rijsselberge (Vooruit) pleit voor rolstoelvriendelijke picknicktafels in Zottegem. “We moeten rolstoelgebruikers meer plaats geven in onze stad, letterlijk en figuurlijk”. Ook moet de stad werk maken van een echt toegankelijkheidsbeleid, wat al veel te lang aansleept volgens het raadslid.
 1. Milieuvereniging wil dat gemeente bouwvergunning voor Jumbo-warenhuis weigert: “Bouwen in overstromingsgebied zal wateroverlast in centrum nog vergroten”
  PREMIUM
  Nederbrakel

  Milieuvere­ni­ging wil dat gemeente bouwvergun­ning voor Jum­bo-warenhuis weigert: “Bouwen in overstro­mings­ge­bied zal waterover­last in centrum nog vergroten”

  De Nederlandse warenhuisketen Jumbo maakt plannen voor een vestiging in Brakel. Maar dat is niet naar de zin van de regionale milieuvereniging Milieufront Omer Wattez (MOW). “De gekozen locatie ligt in overstromingsgebied. Hier bouwen, zou voor de Brakelaars nog meer wateroverlast veroorzaken”, vreest MOW. De vereniging dient alvast een bezwaar in.