Zwalm: We trokken met Matthijs Verschraeghen van Heemkundekring Zwalm naar de Marlboroughstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Zwalm: We trokken met Matthijs Verschraeghen van Heemkundekring Zwalm naar de Marlboroughstraat. © Frank Eeckhout

De 'nieuwe helling' in het parcours van De Ronde: de Marlboroughstraat in Sint-Blasius-Boekel. “Misschien wel de mooiste plaats van de streek”

Sint-Blasius-BoekelDe Marlboroughstraat in Sint-Blasius-Boekel (Zwalm) staat zondag voor het eerst in de kijker als helling tijdens de 105de Ronde Van Vlaanderen. Naast de Paterberg of de Oude Kwaremont is de Marlboroughstraat wel een vreemde eend in de bijt als naam voor een bult in de Vlaamse Ardennen. Wij gingen wandelen met Matthijs Verschraegen van Heemkundekring Zwalm om de geschiedenis van de straat te achterhalen en te kijken wat er te beleven valt. Meer over de Ronde van Vlaanderen vind je in dit dossier.

  1. Uitbreiding OLVC campus Bevegem op de helling na meningsverschil in schepencollege: “Geen invloed op onze goede verstandhouding”
    PREMIUM

    Uitbrei­ding OLVC campus Bevegem op de helling na meningsver­schil in schepencol­le­ge: “Geen invloed op onze goede verstand­hou­ding”

    Een verschil van mening tussen coalitiepartners N-VA en CD&V dreigt de uitbreiding van het Onze-Lieve-Vrouwcollege campus Bevegem op de helling te zetten. In tegenstelling tot CD&V vindt N-VA dat de plannen geen rekening houden met de impact op de mobiliteit. “De school voorziet geen enkele parkeerplaats", zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Evert De Smet (N-VA).
    Zottegem