1. Van Pater Mestdagh tot headbangen in de Brielpoort: Jan Delvaux vereeuwigt popgeschiedenis van de regio Leie Schelde in zaalshow en boek
  Regio Leie Schelde

  Van Pater Mestdagh tot headbangen in de Brielpoort: Jan Delvaux vereeuwigt popgeschie­de­nis van de regio Leie Schelde in zaalshow en boek

  Belpopexpert Jan Delvaux trekt door Vlaanderen met zijn Belpop City Specials en hierbij mag de regio Leie Schelde niet ontbreken. Op zaterdag 4 februari staat hij op de planken van Leietheater in Deinze met verhalen en weetjes over lokale muziekhelden, gaande van Johan Verminnen tot De Krekelmuit. Later volgt nog een boek over the sound of Leie Schelde.
 1. Plannen voor Sportsite Kortekeer aangepast en goed bevonden: “De eigen jeugd laten voetballen in Maarkedal was altijd het hoofddoel”
  MAARKEDAL

  Plannen voor Sportsite Kortekeer aangepast en goed bevonden: “De eigen jeugd laten voetballen in Maarkedal was altijd het hoofddoel”

  Plannen voor een grote sportsite met padelterreinen, een Finse piste en meerdere voetbalvelden aan de Kortekeer in Maarkedal? Daar kon het Agentschap Natuur en Bos eerder dit jaar niet mee lachen. De schetsen konden dan ook de vuilnisbak in. Nu heeft het gemeentebestuur een nieuw plan klaar, dat minder belastend is voor de natuur. Zonder padel of looppiste, maar wel veel plaats voor voetbal.
 2. Achttien nieuwe kinderopvangplaatsen in leegstaand pand in Trapstraat: “Het dak is al gerenoveerd, nu volgt de rest”
  PREMIUM
  Zottegem

  Achttien nieuwe kinderop­vang­plaat­sen in leegstaand pand in Trapstraat: “Het dak is al gereno­veerd, nu volgt de rest”

  Waar ooit de dienst Stedenbouw van de stad Zottegem gevestigd was, moeten begin 2024 vrolijke baby’s en peuters rondkruipen. Met dat plan wil de stad twee vliegen in één klap slaan. “De gebouwen langs de Trapstraat 43 krijgen eindelijk de renovatie die ze verdienen en er wordt ingespeeld op de stijgende vraag naar extra kinderopvang in onze Egmontstad", zegt schepen van Sociale Zaken Jenne De Potter (CD&V).

Populair in HLN+ REGIO

 1. IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefactuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen
  REGIO

  IN KAART. Wat doet uw stad of gemeente om de energiefac­tuur onder controle te houden? Wij vroegen het in heel Vlaanderen

  Wordt het OCMW in uw gemeente stilaan overspoeld door mensen die financiële hulp komen vragen? Is er nog geld over om een ijspiste aan te leggen? Met hoeveel graden draait het lokaal bestuur de thermostaat naar beneden? Gaat de straatverlichting straks uit? En bestaan er 'onbekende’ energiepremies waar u recht op heeft in uw gemeente? Op die en nog andere vragen zochten wij een antwoord bij 290 gemeenten in onze Grote Energierondvraag.
 2. Na overleg tussen stadsbestuur en Batopin: geen extra cash points in deelgemeenten
  PREMIUM
  Zottegem

  Na overleg tussen stadsbe­stuur en Batopin: geen extra cash points in deelgemeen­ten

  Ondanks aandringen van het Zottegemse stadsbestuur komen er geen extra cash point in de deelgemeenten. “Ondanks ons uitdrukkelijk verzoek om bijkomende cash points te voorzien in Sint-Maria-Oudenhove of Velzeke, wijst Batopin erop dat het aantal transacties in tien jaar tijd gehalveerd zijn en dat men op Zottegems grondgebied enkel in de stedelijke kern wil investeren", laat schepen Brecht Cassiman (N-VA) weten.