Bloemen op de Bilzerweg, waar de 19-jarige Yaro bij het oversteken van de fietsoversteekplaats om het leven kwam.
Volledig scherm
Bloemen op de Bilzerweg, waar de 19-jarige Yaro bij het oversteken van de fietsoversteekplaats om het leven kwam. © Borgerhoff

“Zo plots, zo onwezenlijk, zo oneerlijk”: Zutendaal rouwt om verongelukte wielrenner Yaro (19)

ZutendaalKan de fietsoversteekplaats op de Bilzerweg in Zutendaal veiliger? Dat bestudeert de politiezone CARMA in opdracht van burgemeester Ann Schrijvers (ZVP), nadat donderdag de 19-jarige Yaro Vancraybex uit Zutendaal er om het leven kwam. De wielerwereld moest eerder deze week al afscheid nemen van de 16-jarige wielrenner Lars Janssens na een dramatisch ongeval. “We vergeten je nooit”, schrijft grootvader Yvan op sociale media.

  1. Mobiele klimaatexpo reist van Hasseltse speelplaats naar speelplaats: “Niet alle leerlingen praten thuis over het klimaat, dus wordt dit een missie van onze school”
    PREMIUM
    Hasselt

    Mobiele klimaatex­po reist van Hasseltse speel­plaats naar speel­plaats: “Niet alle leerlingen praten thuis over het klimaat, dus wordt dit een missie van onze school”

    Bijleren over de klimaatverandering én oplossingen aanreiken: dat is het doel van de nieuwe, mobiele klimaatexpo die vanaf vandaag op de speelplaats van Kindsheid Jesu in Hasselt staat. De stad sloeg hiervoor de handen in elkaar met Grootouders voor het Klimaat Limburg om de klimaatverandering in de wereld, maar ook op lokaal vlak bespreekbaar te maken.