Bloemen op de Bilzerweg, waar de 19-jarige Yaro bij het oversteken van de fietsoversteekplaats om het leven kwam.
Volledig scherm
Bloemen op de Bilzerweg, waar de 19-jarige Yaro bij het oversteken van de fietsoversteekplaats om het leven kwam. © Borgerhoff

“Zo plots, zo onwezenlijk, zo oneerlijk”: Zutendaal rouwt om verongelukte wielrenner Yaro (19)

ZutendaalKan de fietsoversteekplaats op de Bilzerweg in Zutendaal veiliger? Dat bestudeert de politiezone CARMA in opdracht van burgemeester Ann Schrijvers (ZVP), nadat donderdag de 19-jarige Yaro Vancraybex uit Zutendaal er om het leven kwam. De wielerwereld moest eerder deze week al afscheid nemen van de 16-jarige wielrenner Lars Janssens na een dramatisch ongeval. “We vergeten je nooit”, schrijft grootvader Yvan op sociale media.

  1. Twintiger krijgt jaar cel voor zware partneragressie: “geweld duurde tien minuten lang, nadien deed hij alsof er niets gebeurd was”
    PREMIUM
    Oudsbergen

    Twintiger krijgt jaar cel voor zware part­neragres­sie: “geweld duurde tien minuten lang, nadien deed hij alsof er niets gebeurd was”

    Een 26-jarige man uit Oudsbergen is veroordeeld tot een jaar cel omdat hij zijn partner op 20 december vorig jaar zwaar aanpakte. Nadat de vrouw hem verdacht van bedrog, sloeg de twintiger tilt met een escalatie van geweld tot gevolg. “Ze kreeg slagen met de vuist en met de vlakke hand, werd bij de keel gegrepen en in een wurggreep genomen.”