Om het geheel wat luchtiger te maken, werd de zitting opgeluisterd met een sketch van de hand van Jos Cops en Armand Put.
Volledig scherm
Om het geheel wat luchtiger te maken, werd de zitting opgeluisterd met een sketch van de hand van Jos Cops en Armand Put. © RV

Tentoonstelling 75 jaar Sint-Hubertusfeesten geopend met academische zitting

ZutendaalNaar aanleiding van het jubileumjaar van de Sint-Hubertusfeesten in Wiemesmeer organiseerden de Sint-Hubertusvereniging, de slipjachtvereniging en de gezellen van Sint-Hubertus afgelopen zaterdag een academische zitting. Enkele historische figuren, die een grote rol speelden in het ontstaan en de bloei van de Sint-Hubertusfeesten, waren present.

 1. Dartsen mag nog steeds, toch schort Limburgse Darts Liga de competitie op
  Limburg

  Dartsen mag nog steeds, toch schort Limburgse Darts Liga de competitie op

  Na de nieuwe samenkomst van het Overlegcomité is het nog steeds toegelaten om binnen te sporten, evenwel zonder publiek. Mag ik nog altijd biljarten en dartsen op café? Volgens FOD Economie wel: “Tot nader order is het gebruik van kans- en caféspelen - zoals biljart, snooker, kickers, darts - toegestaan. Klanten mogen die spelen ook rechtstaand spelen.” Toch schort de Limburgse Darts Liga de competitie op. “De maatregelen zijn te nipt en te streng geworden”, klinkt het in een mededeling. “Diverse ploegen hebben meerdere leden in quarantaine. We merken zelf ook een enorme verspreiding van het virus. Het bestuur heeft daarom besloten om de competitie op te schorten tot 2022. De drie spelweken van dit jaar zullen worden verplaatst.”
 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.