Cindy Schoenaerts en Luc Savoné (hier op foto met de gouverneur van Limburg) vielen in de prijzen.
Volledig scherm
Cindy Schoenaerts en Luc Savoné (hier op foto met de gouverneur van Limburg) vielen in de prijzen. © RV

Cindy en Luc begonnen te brouwen tijdens de lockdown, nu winnen ze al internationale bierprijzen met de ‘Limburgse Schone’

ZutendaalNog geen jaar geleden lanceerden Cindy Schoenaerts en Luc Savoné uit Zutendaal hun eigen streekbier: de Limburgse Schone. Het blonde bier valt internationaal in de smaak en haalde onlangs twee gerenommeerde prijzen binnen. “Dat we nu met ons eerste bier al twee internationale prijzen gewonnen hebben, motiveert ons enorm om aan de uitbreiding van ons aanbod te gaan werken”, vertelt Cindy ambitieus.

 1. Johan Van Dyck is trots dat zijn brouwerij in ‘Familie’ het decor is van Cobrew: “De acteurs zijn allemaal super sympathiek en geen bende ego’s”
  PREMIUM
  TV

  Johan Van Dyck is trots dat zijn brouwerij in ‘Familie’ het decor is van Cobrew: “De acteurs zijn allemaal super sympathiek en geen bende ego’s”

  De Gust en het Bommake waren al bekend bij de fans van ‘Familie’. In het nieuwe seizoen heeft Niko (Jo Hens) voor Cobrew, de brouwerij van Mathias (Peter Bulckaen) en Peter (Gunther Levi), een lekkere pils gebrouwen: de Rebel. Zin om hun brouwerij eens te bezoeken? Dat kan. Ambachtelijke brouwerij De Brouw Compagnie op het Eilandje in Antwerpen is het decor waar alle intriges zich zullen afspelen. Johan Van Dyck (46) is er de baas. “Als de mensen me vragen of Niko er niet is, antwoord ik standaard dat hij een dagje verlof heeft”, klinkt het in Primo.
 2. Limburgers van 18 en 17 jaar opgepakt voor aanslag met vuurwerkbom in Antwerps drugsmilieu
  Brasschaat/Maasmechelen

  Limburgers van 18 en 17 jaar opgepakt voor aanslag met vuurwerk­bom in Antwerps drugsmili­eu

  Vier jonge Limburgers zijn vanmorgen gearresteerd op verdenking van een aanslag met een vuurwerkbom op de Bredabaan in Brasschaat. Twee 18-jarigen zijn aangehouden, twee 17-jarige verdachten zijn voorgeleid bij de jeugdrechter in Limburg. De aanslag is gelinkt aan het drugsmilieu. De aanslag in Brasschaat is waarschijnlijk gelinkt aan eerdere aanslagen in Maasmechelen.