Een beeld van de nieuwe boomstambrug met de ophaalbrug in de achtergrond.
Volledig scherm
Een beeld van de nieuwe boomstambrug met de ophaalbrug in de achtergrond. © Gemeente Zutendaal

Boomstambrug verbindt centrum met historische Dalerschans

ZutendaalDe gemeente heeft een boomstamburg geplaatst over de Zutendaalbeek. Bedoeling is om zo makkelijker van het centrum naar de Dalerschans te geraken, een historische plek uit de zeventiende eeuw met onder meer een nabijgelegen pastorij.

  1. Chroom-, nikkel- en mangaanconcentraties in Genk-Zuid blijven hoogste van Vlaanderen, maar aanwezigheid chroom neemt af: “We blijven werken aan die vooruitgang”
    PREMIUM
    Genk/Zutendaal

    Chroom-, nikkel- en mangaancon­cen­tra­ties in Genk-Zuid blijven hoogste van Vlaanderen, maar aanwezig­heid chroom neemt af: “We blijven werken aan die vooruit­gang”

    Genk meet nog altijd de grootste concentraties aan chroom, nikkel en mangaan in de omgevingslucht. Dat blijkt uit meetresultaten van de Vlaamse Milieumaatschappij (VVM) in het jaar 2020. Al is er ook een positieve evolutie: de chroomconcentraties voor de eerste maanden van 2021 zijn lager dan in diezelfde periode vorig jaar. “In de zestien jaar dat het dossier loopt, hebben we al heel wat stappen gezet. We blijven dan ook intens samenwerken met de industrie”, reageert burgemeester Wim Dries (CD&V).