De woning aan de Kempenseweg in Zutendaal, waar de politie-inval plaatsvond.
Volledig scherm
PREMIUM
De woning aan de Kempenseweg in Zutendaal, waar de politie-inval plaatsvond. © Mine Dalemans

Bewaker van drugsplantage veroordeeld tot zeven jaar cel voor poging doodslag op vier agenten: “Hij heeft gericht op hen geschoten”

Een 34-jarige man van Albanese afkomst is veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar omdat hij twee wietplantages onderhield en op 26 november 2019 tijdens een politie-inval schoot op vier agenten. De bewaker van de drugsplantage beweerde zelf dat hij vuurde omdat hij dacht dat er inbrekers in huis rondliepen. Onzin, volgens de strafrechter. “Er werd klaar en duidelijk ‘politie’ geroepen en toch heeft hij gericht geschoten.”

  1. Twee jaar cel voor verkrachting in containerpark

    Twee jaar cel voor verkrach­ting in container­park

    Een 59-jarige man uit Koersel krijgt bij verstek een celstraf van twee jaar en wordt voor vijf jaar uit de rechten ontzet nadat hij op 2 maart 2017 in Hasselt een zwakbegaafde vrouw betastte. De feiten speelden zich af in de container van de kringloopwinkel op het recyclagepark. De man greep onder meer naar de borsten van de vrouw, maar die kon uiteindelijk beletten dat hij helemaal zijn zin deed. Verbalisanten troffen achteraf de man aan op camerabeelden en stelden vast dat hij in de richting van de container wandelde. Bij het binnen gaan, had hij werkhandschoenen aan. Die waren niet meer aanwezig bij het buiten komen. De rechtbank oordeelt dat de man zijn seksuele driften niet onder controle kon houden. Aan het slachtoffer moet hij een schadevergoeding van 3.744,30 euro en een rechtsplegingsvergoeding van 450 euro betalen.
  2. Tsjetsjeens kwartet moet 142.575 euro aan Marokkaans slachtoffer van vechtpartij

    Tsjet­sjeens kwartet moet 142.575 euro aan Marokkaans slachtof­fer van vechtpar­tij

    Twee Tsjetsjenen van 29 jaar zijn door de correctionele rechtbank bij verstek veroordeeld tot een celstraf van twee jaar voor hun betrokkenheid bij een zware vechtpartij in de stationsbuurt van Hasselt. Een 37-jarige Marokkaan kreeg het zo zwaar te verduren dat men in het ziekenhuis een deel van zijn frontale hersenkwab moest verwijderen. De feiten speelden zich af op 6 augustus 2015. In totaal waren de daders met vier, maar twee beklaagden konden een celstraf ontlopen en moeten enkel een werkstraf uitvoeren. De politie kwam op het spoor van het kwartet door onderzoek met camerabeelden en de controle van hun BMW dezelfde nacht van de feiten. Daarnaast waren er ook enkele getuigen. Het Tsjetsjeens kwartet moet samen in totaal 142.575 euro betalen aan het Marokkaans slachtoffer van de vechtpartij.