De woning aan de Kempenseweg in Zutendaal, waar de politie-inval plaatsvond.
Volledig scherm
PREMIUM
De woning aan de Kempenseweg in Zutendaal, waar de politie-inval plaatsvond. © Mine Dalemans

Bewaker van drugsplantage veroordeeld tot zeven jaar cel voor poging doodslag op vier agenten: “Hij heeft gericht op hen geschoten”

Een 34-jarige man van Albanese afkomst is veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar omdat hij twee wietplantages onderhield en op 26 november 2019 tijdens een politie-inval schoot op vier agenten. De bewaker van de drugsplantage beweerde zelf dat hij vuurde omdat hij dacht dat er inbrekers in huis rondliepen. Onzin, volgens de strafrechter. “Er werd klaar en duidelijk ‘politie’ geroepen en toch heeft hij gericht geschoten.”

 1. De coronacijfers in Zutendaal van maandag 19 oktober

  De coronacij­fers in Zutendaal van maandag 19 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Zutendaal minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 17. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Zutendaal op 233 te liggen. Omdat Zutendaal meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Hasselaar riskeert 2 jaar cel nadat hij in dronken toestand vrouw bij de keel grijpt aan Herkenrodeabdij: “Ze vreesde voor haar leven”

  Hasselaar riskeert 2 jaar cel nadat hij in dronken toestand vrouw bij de keel grijpt aan Herkenrode­ab­dij: “Ze vreesde voor haar leven”

  Op 29 november 2018 sloeg een 44-jarige man uit Hasselt helemaal tilt. De man had het al een tijdje moeilijk bij het verwerken van de dood van zijn broer en vluchtte in de drank. Dat deed hij ook die bewuste herfstdag. Aan de Abdijsite Herkenrode zocht hij vervolgens menselijk contact. Een willekeurige vrouw werd door hem bij de keel gegrepen. “Ze vreesde voor haar leven", vertelde advocaat Luk Delbrouck.
 3. De coronacijfers in Zutendaal van dinsdag 20 oktober

  De coronacij­fers in Zutendaal van dinsdag 20 oktober

  In Zutendaal zijn er op één dag 5 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 26 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Zutendaal komt dat getal nu op 357 te liggen. Zutendaal heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.