Burgemeester Ann Schrijvers van Zutendaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Ann Schrijvers van Zutendaal. © Karolien Coenen

BELOOFD IS BELOOFD. Krijgt Zutendaal een gerenoveerde sporthal? Komt er meer ruimte op de begraafplaats? En op welke prachtige plaats kan je je trouwbelofte uitspreken?

ZutendaalDe bestuursperiode van uw stads- of gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteerden 5 beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Zutendaal, een gemeente die een zichtbare stek voor haar erfgoed wil en haar meer dan 25 jaar oude sporthal moet renoveren tegen 2024.

 1. Brandweermannen Chris en Benni sterven bij aangestoken brand, vier jaar later staan drie verdachten terecht: “We vechten al zolang voor gerechtigheid”
  PREMIUM

  Brandweer­man­nen Chris en Benni sterven bij aangesto­ken brand, vier jaar later staan drie verdachten terecht: “We vechten al zolang voor gerechtig­heid”

  Ze waren allebei jonge vader en ervaren brandweerman, maar op zondag 11 augustus 2019 werden Chris Medo (42) en Benni Smulders (37) veel te vroeg uit het leven gerukt. De twee waren een brand in een leegstaand winkelpand in Beringen aan het bestrijden toen een deel van het gebouw instortte. De correctionele rechtbank van Hasselt besliste vrijdag dat het proces rond de brand, die aangestoken bleek, plaatsvindt op vrijdag 17 november. Drie verdachten staan terecht, waarvan twee op het moment van de feiten minderjarig waren. Welke straffen riskeren ze?
  Hasselt
 2. Bende steelt 15.000 euro van hulpbehoevend meisje: "U wil hen terugbetalen? Graag daden, in plaats van woorden”
  PREMIUM

  Bende steelt 15.000 euro van hulpbehoe­vend meisje: "U wil hen terugbeta­len? Graag daden, in plaats van woorden”

  Ze stalen zonder blikken of blozen 15.000 euro van een gezin met een hulpbehoevende dochter, en nu weten ze of ze voor de trieste feiten achter de tralies vliegen. Hun slachtoffers: de familie Lufti, een gezin uit Maasmechelen. Zij verloren in 2021 duizenden euro’s spaargeld aan de phishingbende. Geld waarmee ze thuis een lift wilden laten installeren voor hun 15-jarige dochter. “Dit is enorm stresserend voor ons als gezin. Sinds de dag van de feiten rook ik meer dan een pakje sigaretten per dag”, aldus vader Zekrullah.
  Maasmechelen