Eddy Van De Vijver kwam maandag om in een verkeersongeluk
Volledig scherm
PREMIUM
Eddy Van De Vijver kwam maandag om in een verkeersongeluk © Hans Verbeke

Zultenaar Eddy komt om bij dodehoekongeval: “Hij had de gave om aan mensen te zien of er iets op hun lever lag”

ZulteZultenaar Eddy Van De Vijver (46) kwam maandag om het leven bij een tragisch dodehoekongeval op weg naar zijn werk. Collega's en familie blijven verslagen achter. “Je kon hem letterlijk alles vragen. Niets was hem te veel.”

 1. Vlaamse Marilyn (31) pent dagboek over lockdown in Spaans appartement: “Wekenlang mijn doodzieke papa niet kunnen bezoeken, dat was hard”
  PREMIUM
  Deinze

  Vlaamse Marilyn (31) pent dagboek over lockdown in Spaans apparte­ment: “Wekenlang mijn doodzieke papa niet kunnen bezoeken, dat was hard”

  Tot maart vorig jaar leefde de uit Deinze afkomstige Marilyn Bultinck (31) een dynamisch leven binnen de toeristische sector, maar dat leven kwam abrupt tot stilstand, toen ze met haar Italiaanse vriend Andrea vast kwam te zitten in een klein appartement aan de Spaanse Costa de Sol. In haar debuutroman ‘Een jaar zonder lente’ schrijft Marilyn over die 65 bizarre dagen in strenge lockdown. “Die periode was de ultieme relatietest”, zegt Marilyn.
 2. Hotelier Tom (53) jaagt met drones pyromanen weg op Sicilië: “Geen natuurbranden meer, sinds iedereen weet dat ze uitvliegen”
  PREMIUM
  Noto/Waregem

  Hotelier Tom (53) jaagt met drones pyromanen weg op Sicilië: “Geen natuurbran­den meer, sinds iedereen weet dat ze uitvliegen”

  De uit Waregem afkomstige hotelier Tom Van Compernolle (53) en zijn buren zetten samen vier drones in. Om er in Noto, nabij de havenstad Syracuse op Sicilië, brandhaarden op te sporen. En pyromanen af te schrikken. Met succes, zo blijkt. “Sinds onze aanpak met de drones hier begin juni in de pers kwam, zijn er geen natuurbranden meer in onze buurt. Gelukkig maar, want het heeft hier sinds eind mei niet meer geregend. We gaan tot eind deze week boven de 40 graden.”