De herontwikkeling van de site Lys Yarns in Zulte is een van de grote projecten waarin de gemeente wil investeren.
Volledig scherm
PREMIUM
De herontwikkeling van de site Lys Yarns in Zulte is een van de grote projecten waarin de gemeente wil investeren. © Anthony Statius

Zulte verdubbelt investeringen en past belastingen aan: “Lagere personenbelasting, maar eigendommen hoger belast”

De herontwikkeling van de sites Lys Yarns en de wolspinnerij-Denys, nieuwe jeugdlokalen op Domein de Raveschoot, een nieuwe voetbalaccommodatie in Machelen en een fiets- en voetgangersbrug over de Leie. Dit zijn enkele opvallende projecten waarin het Zultse gemeentebestuur de komende zes jaar zal investeren. In totaal wordt 33 miljoen euro voorzien in het meerjarenplan 2020-2025, dubbel zoveel als in de vorige legislatuur, en tegelijk worden de belastingen bijgestuurd. De personenbelasting daalt van 7 naar 5,9 procent, maar de onroerende voorheffing op eigendommen stijgt van 629,72 naar 875.

1 reactie

 • Dirk Bytebier

  2 jaar geleden
  Dus deze die een eigendom hebben in Zulte en al hun hele leven hier wonen EN betalen moeten terug meer belangstingen betalen tegenover die vreemde op onze gemeente die hier komen profiteren van ons sociaal stelsel weer niks of minder , proficiat ! Met wat zijn we bezig .
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 1. Werken in de Kerkstraat en Herdersstraat
  Zulte

  Werken in de Kerkstraat en Herders­straat

  Fluvius voorziet werken aan de nutsleidingen ter hoogte van de Herdersstraat en Kerkstraat in Zulte. Deze werken zullen worden uitgevoerd door de firma Tasöz in de periode van vrijdag 17 september tot vrijdag 1 oktober. De werken zelf zullen een viertal dagen duren. Om de hinder te beperken komen er tijdelijke verkeerslichten in de Kerkstraat zodat je beurtelings kan passeren tussen de Herdersstraat en de grens van Dentergem. Een noodfietspad wordt voorzien zodat fietsers veilig kunnen passeren.