Het gemeentehuis van Zulte.
Volledig scherm
Het gemeentehuis van Zulte. © Anthony Statius

Zulte laat nog steeds geen activiteiten voor kinderen toe

ZulteHet gemeentebestuur van Zulte laat voorlopig nog geen activiteiten voor -12-jarigen toe. “Het aantal besmettingen in onze gemeente daalt, maar er komen dagelijks nog te veel besmettingen bij. De veiligheidscel zal de situatie wekelijks evalueren. We moeten geduld hebben en volhouden”, zegt burgemeester Simon Lagrange (Open Zulte).

 1. Nog op zoek naar opvang tijdens de krokusvakantie? Deze 10 kampjes in de Mandelstreek geven mama en papa mogelijk wat ademruimte
  PREMIUM
  Roeselare

  Nog op zoek naar opvang tijdens de krokusva­kan­tie? Deze 10 kampjes in de Man­delstreek geven mama en papa mogelijk wat ademruimte

  De krokusvakantie kondigt zich aan over een maand. Als de coronacijfers de verkeerde kant blijven uitgaan, volgt voor of na die vakantie nog een afkoelingsweek. Binnenkort wordt daarover beslist en wordt mogelijk voluit de kaart van afstandsonderwijs getrokken. Hierdoor zou het straks voor heel wat ouders weer last minute puzzelen worden om opvang te regelen. Wij werpen alvast een hulplijn uit en zetten tien opties voor de krokusvakantie in de Mandelstreek op een rij.
 2. Daniël stond tot zijn 83ste achter de toog van café De Lindekens: “De dood van zijn vrouw en de lockdown zijn hem fataal geworden”
  PREMIUM
  Nazareth

  Daniël stond tot zijn 83ste achter de toog van café De Lindekens: “De dood van zijn vrouw en de lockdown zijn hem fataal geworden”

  Daniël Pypaert, de geliefde cafébaas van volkscafé De Lindekens in Nazareth, is overleden. Samen met zijn vrouw Monique stond Daniël 60 jaar achter de toog van het café dat hij met zijn eigen handen had gebouwd. De gloriedagen van De Lindekens werden in 1974 overschaduwd toen hun tienjarige dochter Marleen werd doodgebeten door een panter. “Het café is altijd zijn redding geweest, maar toen mama in maart overleed en zijn café dicht moest door de lockdown, is pa zijn gezondheid er snel op achteruitgegaan”, zegt zoon Andy. Daniël Pypaert werd 83.
 1. Nog op zoek naar een kampje voor uw kroost tijdens de krokusvakantie in Kortrijk? Ontdek hier waar nog plaats is
  PREMIUM
  Kortrijk

  Nog op zoek naar een kampje voor uw kroost tijdens de krokusva­kan­tie in Kortrijk? Ontdek hier waar nog plaats is

  Nog op zoek naar vertier voor uw kroost om de verveling tijdens de krokusvakantie tegen te gaan? Wacht toch maar best niet te lang meer. Zo zijn in Kortrijk al de helft van 47 meerdaagse kampen volzet, met een mix van sport, spel en cultuur. Nu al goed voor 600 deelnemers, precies een maand voor de start van de krokusvakantie. Binnenkort starten ook de inschrijvingen voor Spinragateliers. Tijdens een eventuele ‘afkoelingsweek’ na de krokusvakantie voorziet de stad trouwens geen extra activiteitenaanbod. Er zal die week wel noodopvang georganiseerd worden, indien nodig.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre