Schepen Sophie Delaere in de Houtstraat, waar de werken volgende week starten.
Volledig scherm
Schepen Sophie Delaere in de Houtstraat, waar de werken volgende week starten. © Foto Gaëtan Regniers

Werken Houtstraat starten: nieuwe riolering en wegdek

OLSENEVolgende week starten grootschalige wegenwerken in de Houtstraat. Daar zal de riolering vervangen worden. Nadien komen er verkeersremmers, een verhoogd fietspad én een nieuw wegdek.

 1. Grootouders voor het klimaat geven tips in bib
  Zulte

  Grootou­ders voor het klimaat geven tips in bib

  Namens Grootouders voor het klimaat komt Rob De Winter op woensdag 8 februari naar de bibliotheek van Zulte. Aan de hand van tal van tips toont hij aan dat iedereen zijn of haar steentje kan bijdragen aan een klimaatvriendelijke wereld. ‘Grootouders voor het klimaat’ is een beweging van grootouders die bezorgd zijn over de klimaatcrisis. Zij willen graag een leefbare wereld nalaten aan hun kleinkinderen. Deze vereniging telt enkele bekende ambassadeurs zoals Janine Bischops, Warre Borgmans, Dirk Draulans, Wouter Torfs en Marc De Bel. Het evenement start om 19.30 uur en de toegang bedraagt 6 euro.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 1. Bijna 7.000 euro boete, alcoholslot en maandenlang rijverbod voor vrouw die reed onder invloed van alcohol en medicatie
  Aalter/Deinze/Kruishoutem

  Bijna 7.000 euro boete, alcohol­slot en maanden­lang rijverbod voor vrouw die reed onder invloed van alcohol en medicatie

  Alcohol en autorijden is nooit een goede combinatie en al zeker niet als daar nog eens kalmeermedicatie bij komt kijken. Dat mocht een vrouw uit Kruishoutem ondervinden nadat onder invloed maar liefst vier keer in aanraking kwam met de politie in Aalter en Deinze. De vrouw kreeg een ellenlang rijverbod en een meer dan fikse boete van de politierechter. “Met alcohol verdoofde ik de pijn van mijn gastric bypass.”