Schepen Sophie Delaere in de Houtstraat, waar de werken volgende week starten.
Volledig scherm
Schepen Sophie Delaere in de Houtstraat, waar de werken volgende week starten. © Foto Gaëtan Regniers

Werken Houtstraat starten: nieuwe riolering en wegdek

OLSENEVolgende week starten grootschalige wegenwerken in de Houtstraat. Daar zal de riolering vervangen worden. Nadien komen er verkeersremmers, een verhoogd fietspad én een nieuw wegdek.

 1. Burgemeester stort hart uit na dood Kato (12) op zijn grondgebied: “Dat mensen mij de schuld gaven van de dood van zo’n onschuldig jong meisje, dat kwam hard binnen”
  PREMIUM
  Zwevegem

  Burgemees­ter stort hart uit na dood Kato (12) op zijn grondge­bied: “Dat mensen mij de schuld gaven, dat kwam hard binnen”

  Na het ongeluk waarbij Kato (12) vorige maand om het leven kwam, was Zwevegems burgemeester Marc Doutreluingne kop van jut op sociale media. “Ik heb de lastigste periode uit mijn politieke carrière beleefd”, geeft hij toe. In deel vier van het Fietsdossier West-Vlaanderen leest u hoe politici in de eerste plaats ook maar mensen zijn. “Ik heb veel steunbetuigingen gekregen van collega-burgemeesters, zélfs van andere partijen. Niemand wil zoiets meemaken op zijn grondgebied.”
 2. Gabriela (27) verlamde haar eigen kind, maar schoof de schuld van zich af: “Goed dat we die leugens nu kunnen rechtzetten”
  PREMIUM

  Gabriela (27) verlamde haar eigen kind, maar schoof de schuld van zich af: “Goed dat we die leugens nu kunnen rechtzet­ten”

  Gabriela J. gaat niet in beroep. De 27-jarige bejaardenverzorgster uit De Pinte zit momenteel een celstraf van 42 maanden cel uit nadat ze begin dit jaar haar baby door elkaar heeft geschud. Ze wees achtereenvolgens de onthaalmoeder en haar man Jürgen aan als schuldigen. Vreselijke leugens die Heidi Huys, Jürgens zus, voor eens en voor altijd wil ontkrachten.