Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © RV.

Werfdieven slaan tweemaal toe in Zulte

ZulteIn de nacht van maandag 28 november op dinsdag 29 november, gebeurden er twee werfdiefstallen in Zulte.

 1. Provincie duidt vijf zones aan voor mogelijke toekomstige bedrijvenzones: “Dagelijks krijgen we de vraag van ondernemers waar ze kunnen investeren”
  deerlijk/Waregem/anzegem

  Provincie duidt vijf zones aan voor mogelijke toekomsti­ge bedrijven­zo­nes: “Dagelijks krijgen we de vraag van onderne­mers waar ze kunnen investeren”

  De Provincie West-Vlaanderen schuift vijf zones naar voren in regio Waregem waar in de toekomst extra bedrijfsruimte ontwikkeld kan worden. Het gaat om percelen bij Spijkerland, Esser en de Nijverheidslaan in Deerlijk, Vijverdam Zuid in Anzegem, en Schoondal in Waregem. Ook krijgen enkele bestaande bedrijfsgronden mogelijk een andere bestemming. “Al zijn we wel benieuwd hoe de eigenaars van die gronden gecompenseerd zullen worden”, zegt Anzegems burgemeester Gino Devogelaere.
 2. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 1. “Nood aan gezonde en voedzame ontbijtjes is zó hoog”: Jonge mama’s lanceren met ‘groats’ lekkere havermout voor baby’s en kindjes
  Kortrijk/Waregem

  “Nood aan gezonde en voedzame ontbijtjes is zó hoog”: Jonge mama’s lanceren met ‘groats’ lekkere havermout voor baby’s en kindjes

  Elke Vanhollebeke (33) uit Heule en Clara Desmet (29) uit Waregem stellen ‘groats’ voor. Dat zijn ontbijtjes en vieruurtjes voor baby’s en kinderen vanaf acht maanden, met havermout en fruit. “Volwassenen worden om de oren geslagen met granola’s, wij trekken die markt naar babyvoeding door, ouders zitten daar echt op te wachten”, vertellen de jonge mama’s.
 2. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.