De leerlingen van YOUCA Action Day in de bibliotheek van Zulte.
Volledig scherm
De leerlingen van YOUCA Action Day in de bibliotheek van Zulte. © Anthony Statius

Vier jongeren werken een dag bij gemeente Zulte voor het goede doel

ZulteIn het kader van YOUCA Action Day mochten vier jongeren een dag meedraaien in de gemeente Zulte. Zo kreeg burgemeester Simon Lagrange (Open Zulte) hulp van Fleur Laurier en mochten enkele andere een cursus sociale media geven aan senioren.

 1. Oude stadhuis van Deinze wordt testcentrum: “Huisartsen, apothekers en ziekenhuizen overbevraagd, dus nood aan extra locatie”
  PREMIUM
  Deinze/Zulte/Sint-Martens-Latem/De Pinte/Nazareth

  Oude stadhuis van Deinze wordt testcen­trum: “Huisartsen, apothekers en ziekenhui­zen overbe­vraagd, dus nood aan extra locatie”

  Het oude stadhuis op de Markt van Deinze wordt opnieuw ingericht als testcentrum. Houders van een ‘Covid-19 Test Prescription Code’ of CTPC-code, ongeacht of ze in Deinze wonen, kunnen er vanaf maandag terecht om zich te laten testen op een eventuele besmetting met het coronavirus. “Een extra testcentrum is nodig om de druk op de andere testlocaties te verminderen”, zegt Johan Matthijs.
 2. Coronacijfers in Zuid-West-Vlaanderen breken door grens van 4.000 vastgestelde besmettingen per week
  Zuid-West-Vlaanderen

  Coronacij­fers in Zuid-West-Vlaanderen breken door grens van 4.000 vastgestel­de besmettin­gen per week

  De coronacijfers gaan over de grens van 4.000 vastgestelde besmettingen per week in Zuid-West-Vlaanderen. Dat gebeurde nooit eerder, ook niet tijdens vorige coronagolven. “Het was al zwaar, nu wordt het nog steviger. Al ligt de incidentiegraad in Kortrijk wel lager dan in de hele regio”, zegt Philippe De Coene (Vooruit), voorzitter van de welzijnsvereniging W13. Er waren tijdens de week van vrijdag 19 tot en met donderdag 25 november 4.027 positieve gevallen. Dat zijn er 242 (+6,4 procent) meer dan amper twee dagen geleden.
 1. Personeelsleden van 14 Oost-Vlaamse gemeenten kunnen fiets leasen
  De Pinte/Deinze/Zulte/Aalter/Assenede/Zelzate/Lievegem/Sint-Laureins/Kaprijke/Oosterzele/Melle/Kruisem/Merelbeke/Evergem

  Personeels­le­den van 14 Oost-Vlaam­se gemeenten kunnen fiets leasen

  De personeelsleden van 14 Oost-Vlaamse gemeenten en de Cultuurregio Leie Schelde kunnen vanaf nu een fiets leasen. Met dit project wil intercommunale Veneco zoveel mogelijk ambtenaren overtuigen om de auto thuis te laten. Het fietsleasingproject werd voorgesteld in het gemeentehuis van De Pinte in aanwezigheid van minister van Financiën en titelvoerend burgemeester Vincent Van Peteghem (CD&V).
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.