Burgemeester Simon Lagrange, deskundige duurzaamheid en patrimonium Sofie Dierick, architect Bernard Gevaert, werfleider Laurens Colle, Annelies De Hauwere van Abesim en Peter Vandeghinste van Ghent Dredging bij Lys Yarns.
Volledig scherm
Burgemeester Simon Lagrange, deskundige duurzaamheid en patrimonium Sofie Dierick, architect Bernard Gevaert, werfleider Laurens Colle, Annelies De Hauwere van Abesim en Peter Vandeghinste van Ghent Dredging bij Lys Yarns. © Anthony Statius

Sloop- en sanering Lys Yarns gestart: Oude textielfabriek maakt plaats voor woonsite met park

ZulteDe sloopwerken op de voormalige fabriekssite Lys Yarns in Zulte zijn gestart. In de loop van 2022 wordt er zo'n 200 ton asbest verwijderd en wordt de bodem gesaneerd. Na deze werken start de herontwikkeling van de site tot een centrumgebied met 100 woningen, twee locaties voor kinderopvang en een park.

 1. Koen De Beir (51), muziekbrein achter ‘Take me Loooooove’, zet restaurant te koop: “Liever koken bij mensen thuis, maar eerst nog optreden op Tien om te Zien”
  PREMIUM
  Eeklo/Gent

  Koen De Beir (51), muziek­brein achter ‘Take me Loooooove’, zet restaurant te koop: “Liever koken bij mensen thuis, maar eerst nog optreden op Tien om te Zien”

  Koen De Beir, in de jaren negentig het muzikale brein achter de groep Good Shape, zet zijn restaurant Chez De Beir in Eeklo te koop. Hij had eerder al tien jaar de Champagnebar in Gent, maar wil in de toekomst alleen nog bij mensen aan huis koken. En weer wat meer muziek maken. Maandag mag hij met Good Shape alvast naar de opname van ‘Tien om te Zien’.
 2. VOOR EN NA. Brandweerkapitein Patrick moest zijn eigen vakantiewoning blussen. Intussen is de ruïne opnieuw een pareltje: “We hadden dan ook een eer hoog te houden”
  PREMIUM
  Kaprijke

  VOOR EN NA. Brandweer­ka­pi­tein Patrick moest zijn eigen vakantiewo­ning blussen. Intussen is de ruïne opnieuw een pareltje: “We hadden dan ook een eer hoog te houden”

  “Toen ik Patrick vroeg waar het aan het branden was, antwoordde hij dat het om een vakantiewoning in de Rysselhofstraat in Kaprijke ging. We wisten meteen hoe laat het was.” Nadat brandweerkapitein Patrick Goossens vergeefs probeerde om ‘het pareltje’ van zijn partner Sandra en hemzelf te redden, rechtte het de koppel moedig de rug. ‘t Rysselhof is heropgebouwd als luxueuze vakantiewoning, waar nu zelfs nog meer gasten kunnen van genieten.