Piet Deolet meet de afstand tussen de tafels op zijn terras.
Volledig scherm
PREMIUM
Piet Deolet meet de afstand tussen de tafels op zijn terras. © Anthony Statius

Piet (55) heropent Herberg De Avonden met dubbel gevoel: “Blij om klanten terug te zien, maar dringend nood aan volledige heropening”

Machelen/ZulteNa maandenlange droogte kan er weer bier vloeien in Herberg De Avonden in Machelen (Zulte). Cafébaas Piet Deolet (55) staat te popelen om zijn klanten terug te zien, maar hij heeft toch zijn bedenkingen bij het terrasbeleid. “Bij goed weer verwacht ik een vol terras, bij regen zal dat dik tegenvallen. Ik ben blij dat ik open kan doen, maar ik hoop dat ik snel terug mensen aan mijn toog mag bedienen”, zegt Piet.

  1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
    Energie

    Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

    Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.