Peter Boels met zijn vader Freddy.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Boels met zijn vader Freddy. © Anthony Statius

Peter Boels zet Zulte op de bierkaart: “Geïnspireerd door mijn vader, in gang geschoten dankzij mijn dochter”

Machelen/AdegemMet zijn Boelsbier zet hobbybrouwer Peter Boels (53) Zulte terug op de bierkaart. Zijn tweede brouwsel, het Straf Gouden Boelsbier, haalde recent brons op de internationale wedstrijd Brussels Beer Challenge, en ondertussen is Peter aan zijn derde gerstenat bezig. “Met mijn vader Freddy deel ik de passie voor bier, maar dankzij mijn dochter Charlotte ben ik effectief beginnen experimenteren”, zegt Peter.

  1. “Dit rijt de wonden opnieuw open”: Dochter vermoorde huisarts schrikt niet van opnieuw zwaar geweld tegen dokter in Waregem. “Amper iets veranderd op zeven jaar tijd”
    PREMIUM
    Izegem / Ingelmunster / Kortrijk / Zulte

    “Dit rijt de wonden opnieuw open”: Dochter vermoorde huisarts schrikt niet van opnieuw zwaar geweld tegen dokter in Waregem. “Amper iets veranderd op zeven jaar tijd”

    Het nieuws van de lange gijzeling van een huisarts in Waregem van afgelopen maandag brengt nare herinneringen boven bij de familie van de vermoorde huisarts Patrik Roelandt (64) uit Izegem. “Je moet als arts bijna een bodyguard hebben om veilig te zijn”, vertelt dochter Sophie Roelandt (42) nu. De meest recente cijfers van geweld tegen artsen dateren van 2017, maar alles wijst erop dat het geweld enkel toeneemt. De artsen zelf vragen ondertussen een overleg met minister Annelies Verlinden (CD&V).