De toekomstige foyer van het Ontmoetingscentrum van Olsene.
Volledig scherm
De toekomstige foyer van het Ontmoetingscentrum van Olsene. © Foto Anthony Statius

Ontmoetingscentrum Olsene krijgt nieuwe cafetaria

 1. N-VA Kortrijk-Roeselare-Tielt duidt nieuw bestuur aan
  Roeselare

  N-VA Kort­rijk-Roeselare-Tielt duidt nieuw bestuur aan

  De N-VA-leden van het arrondissement Kortrijk-Roeselare-Tielt kozen een nieuw bestuur voor de komende drie jaar. Het huidige bestuur werd met ruime meerderheid herverkozen. Johan De Poorter uit Meulebeke werd herverkozen als arrondissementeel voorzitter. Hij zal de komende jaren, net zoals de voorbije jaren, worden geflankeerd door Hein Depoorter uit Izegem als ondervoorzitter en Jorgen Deman uit Zwevegem als arrondissementeel secretaris. De leden verkozen ook acht partijraadsleden, die zullen zetelen in de nationale Partijraad van N-VA. Het gaat om Charlotte Bonte uit Wevelgem, Rolf Caers uit Ingelmunster, Roeselarenaar Chris Deneir, Izegemnaar Hein Depoorter , Vicky De Rijcke uit Dentergem, Martin D’Haene uit Lendelede, Stijn ‘Adhemar’ Vandamme uit Oostrozebeke en Wingenaar Pieter-Jan Verhoye.
 2. Kunstliefhebber betaalt 480.000 euro voor Sint-Rochuskerk: “Ideaal om er mijn collectie kunstwerken in tentoon te stellen”
  Kortrijk/Zulte

  Kunstlief­heb­ber betaalt 480.000 euro voor Sint-Rochuskerk: “Ideaal om er mijn collectie kunstwer­ken in tentoon te stellen”

  Industrieel en kunstliefhebber Wally Loosveldt uit Zulte koopt de Sint-Rochuskerk in Kortrijk. De kerk wordt volgend jaar omgevormd tot een kunstmuseum. “Geen permanent museum, maar we gaan regelmatig toegankelijk zijn voor publiek en scholen. We gaan per jaar ook enkele orgelconcerten inplannen”, zeggen Wally Loosveldt en zijn dochter Nathalie.