Politiecontrole in Zulte tijdens Verkeersveilige nacht Ooste-Vlaanderen.
Volledig scherm
Politiecontrole in Zulte tijdens Verkeersveilige nacht Ooste-Vlaanderen. © Didier Verbaere

Ondanks barre weersomstandigheden reed 15,8% bestuurders te snel tijdens Verkeersveilige nacht

Oost-VlaanderenTijdens de verkeersveilige nacht in Oost-Vlaanderen reed 15,8% van de gecontroleerde voertuigen te snel. “Onverantwoord gezien de barre weersomstandigheden”, zegt Gouverneur Carina Van Cauter. Bij alcoholcontroles bleek 4,8% onder invloed en er werden ook 814 controles op drugs uitgevoerd. Dat was een extra aandachtspunt op een honderdtal locaties in de provincie.

  1. Raymond van het Groenewoud-bassist Wouter Berlaen (46) over leven met Tourette: “Ik weet dat mijn tics soms grappig zijn en je moet er eens om kunnen lachen”
    Zulte/Gent

    Raymond van het Groenewoud-bas­sist Wouter Berlaen (46) over leven met Tourette: “Ik weet dat mijn tics soms grappig zijn en je moet er eens om kunnen lachen”

    In het kader van de Europese Gilles de la Tourette-dag getuigt de veelgevraagde bassist Wouter Berlaen over zijn ervaringen met de ongeneeslijke aandoening. De naar Gent uitgeweken Zultenaar speelt al drie jaar bij Raymond van het Groenewoud en heeft de populaire podcast Bassed in Belgium over bekende Belgische bassisten. “Mijn gezin heeft vaker last van mijn tics dan ikzelf”, zegt Wouter.