Marc Van Herpe, Thierry De Baere, Denis Van de Velde en Lies Cosaert van het Feest en Cultuur Olsene met Mattis Vermeersch van jeugdhuis 't Sloef.
Volledig scherm
Marc Van Herpe, Thierry De Baere, Denis Van de Velde en Lies Cosaert van het Feest en Cultuur Olsene met Mattis Vermeersch van jeugdhuis 't Sloef. © Anthony Statius

Nieuw concept op Olsene kermis: drie optredens op drie locaties, Zwoanefuif en Piratenloop

OlseneHet Feest en Cultuur-comité van Olsene pakt dit weekend uit met een vernieuwde kermisformule. Vrijdag zijn er drie optredens op drie verschillende locaties, zaterdag palmt Jeugdhuis ‘t Sloef de partytent in en zondag is er een Piratenloop aan Domein De Raveschoot. 

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Tientallen inbraken pleegde hij in Vlaanderen, tot hij op heterdaad betrapt werd: “Hij had een boekje met 145 adressen op zak”
  PREMIUM
  Deinze/Gistel/Ichtegem

  Tientallen inbraken pleegde hij in Vlaanderen, tot hij op heterdaad betrapt werd: “Hij had een boekje met 145 adressen op zak”

  Fors geweld, veel schade en een kleine buit. Dat was de rode draad bij de tientallen diefstallen die S.D.C. (38) uit Torhout pleegde. Ontredderd door de dood van zijn vader en gebukt gaand onder een drugsverslaving zocht S. manieren om snel aan geld te geraken. Maar hij had één principe: “Ik zou nooit inbreken in een woning, enkel in openbare gebouwen.” Hij werd uiteindelijk op heterdaad betrapt in een school in Deinze.