De mobiele flitspaal van de politie stond van 9 juli tot en met 16 juli opgesteld ter hoogte van antiekwinkel ‘t Wit Paard.
Volledig scherm
De mobiele flitspaal van de politie stond van 9 juli tot en met 16 juli opgesteld ter hoogte van antiekwinkel ‘t Wit Paard. © RV

Mobiele flitsplaats verhuist van Zulte naar Nevele: hier staat de Lidar de komende weken opgesteld

Zulte/NeveleIn de Oudenaardestraat in Zulte zijn de voorbije weken 533 bestuurders geflitst. Dat laat de politiezone Deinze-Zulte-Lievegem weten. 

 1. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 2. Slagerszoon en jong keukengeweld Louis (21) opent restaurant Bachten de Leie vlak bij provinciegrens
  PREMIUM
  Zulte/Waregem/Kruisem

  Slagers­zoon en jong keukenge­weld Louis (21) opent restaurant Bachten de Leie vlak bij provincie­grens

  Opkomend keukentalent Louis Wauters (21) zet Zulte op de culinaire kaart met Bachten de Leie. Samen met zijn vriendin Lizette Viaene (19) en zijn ouders Frederic en Caroline, die een slagerij uitbaten in Waregem, toverde hij het voormalige café ‘t Leiezicht om tot een hedendaags restaurant met open keuken. “Mensen zien graag de chef aan het werk en dat houdt mij ook scherp”, zegt Louis.