Stephanie Deronne met de kleine Maxence Quintyn uit Vinkt.
Volledig scherm
Stephanie Deronne met de kleine Maxence Quintyn uit Vinkt. © Anthony Statius

Me-time in Machelen: kleuterjuf Stephanie opent babyspa met arrangementen voor mama’s

Machelen-aan-de-LeieMama’s kunnen vanaf maandag met hun pasgeboren kindje naar een babyspa in de Bokstraat in Machelen-aan-de-Leie (Zulte). De voormalige kleuterjuf Stephanie Deronne (39) zorgt in Belle et Bulles voor een ontspannend moment voor vrouwen en baby’s.

 1. Coronacijfers in Zuid-West-Vlaanderen breken door grens van 4.000 vastgestelde besmettingen per week
  Zuid-West-Vlaanderen

  Coronacij­fers in Zuid-West-Vlaanderen breken door grens van 4.000 vastgestel­de besmettin­gen per week

  De coronacijfers gaan over de grens van 4.000 vastgestelde besmettingen per week in Zuid-West-Vlaanderen. Dat gebeurde nooit eerder, ook niet tijdens vorige coronagolven. “Het was al zwaar, nu wordt het nog steviger. Al ligt de incidentiegraad in Kortrijk wel lager dan in de hele regio”, zegt Philippe De Coene (Vooruit), voorzitter van de welzijnsvereniging W13. Er waren tijdens de week van vrijdag 19 tot en met donderdag 25 november 4.027 positieve gevallen. Dat zijn er 242 (+6,4 procent) meer dan amper twee dagen geleden.
 2. “Het hartprobleem van mijn dochter was levensbedreigend”: Paul Demets brengt Spilliaertbundel uit, met gedichten over moeilijke periode in zijn eigen leven
  Oostende/Zulte

  “Het hartpro­bleem van mijn dochter was levensbe­drei­gend”: Paul Demets brengt Spilliaert­bun­del uit, met gedichten over moeilijke periode in zijn eigen leven

  Paul Demets (54) uit Zulte heeft zondag in KAAP in Oostende zijn dichtbundel Spilliaertbundel ‘De landsheer van de Lethe’ voorgesteld. Hij pende de gedichten al neer in 1995 toen zijn oudste dochter bij haar geboorte een zware hartafwijking bleek te hebben. Hij vond toen troost in de werken van Léon Spilliaert.
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.