Stephanie Deronne met de kleine Maxence Quintyn uit Vinkt.
Volledig scherm
Stephanie Deronne met de kleine Maxence Quintyn uit Vinkt. © Anthony Statius

Me-time in Machelen: kleuterjuf Stephanie opent babyspa met arrangementen voor mama’s

Machelen-aan-de-LeieMama’s kunnen vanaf maandag met hun pasgeboren kindje naar een babyspa in de Bokstraat in Machelen-aan-de-Leie (Zulte). De voormalige kleuterjuf Stephanie Deronne (39) zorgt in Belle et Bulles voor een ontspannend moment voor vrouwen en baby’s.

 1. De 10 favoriete plekjes van biersommelier Sofie Vanrafelghem in de Vlaamse Ardennen en Denderstreek
  PREMIUM
  Vlaamse Ardennen/Denderstreek

  De 10 favoriete plekjes van biersomme­lier Sofie Vanrafelg­hem in de Vlaamse Ardennen en Dender­streek

  Sofie Vanrafelghem (39) uit Kruisem was de eerste vrouwelijke biersommelier van België. Als bezielster van Sofie’s World geeft ze advies aan restaurants, winkels, brouwerijen en organisaties van België, New York tot in Dubai. Voor haar zesde bierboek ‘Op café in Wallonië’ verzamelt ze de 200 leukste bierplekken van Wallonië. Maar wat zijn haar eigen favoriete plaatsen in de Vlaamse Ardennen en de Denderstreek om te genieten van een biertje of andere geneugten van het leven?
 2. Tien jaar crematorium Uitzicht in tien opmerkelijke cijfers: “Ondertussen zitten we al aan 34.595 crematies”
  Zuid-West-Vlaanderen

  Tien jaar crematori­um Uitzicht in tien opmerkelij­ke cijfers: “Ondertus­sen zitten we al aan 34.595 crematies”

  Crematorium Uitzicht opende tien jaar geleden de deuren in de Ambassadeur Baertlaan op Hoog Kortrijk. De capaciteit breidde eind 2020 uit van 4.000 naar 4.800 crematies per jaar dankzij een nieuwe omgevingsvergunning van de provincie. En dat is nodig. “Het crematie-aandeel in de regio Kortrijk steeg in tien jaar van 35 naar 75 procent”, zegt directeur Jan Sabbe.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Actieplan moet Zultenaren doen autodelen: “Tegen 2024 moeten er 14 deelauto’s beschikbaar zijn”
  PREMIUM
  Zulte

  Actieplan moet Zultenaren doen autodelen: “Tegen 2024 moeten er 14 deelauto’s beschik­baar zijn”

  Minder auto’s in het straatbeeld. Dat is de boodschap achter het actieplan ‘gedeelde mobiliteit’, dat volgende week dinsdag ter goedkeuring voorligt op de gemeenteraad van Zulte. “Op vier locaties komt er een ‘mobipunt’ waar je naast deelauto’s en deelfietsen gemakkelijk toegang hebt tot het openbaar vervoer”, zegt schepen van Mobiliteit Michaël Vandemeulebroecke (Open Zulte).