Martin Wallaert (rechts) met Eric Descamps, model van zijn nieuwe schilderij.
Volledig scherm
Martin Wallaert (rechts) met Eric Descamps, model van zijn nieuwe schilderij. © mudel

Martin Wallaert toont nieuwe werken tijdens eindejaarstentoonstelling

Machelen-aan-de-LeieKunstenaar Martin Wallaert organiseert een eindejaarstentoonstelling in zijn atelier in Dorpsstraat 48 in Machelen-aan-de-Leie. Ook in het mudel in Deinze zijn zijn werken nog tot 22 januari te zien.

 1. Tientallen inbraken pleegde hij in Vlaanderen, tot hij op heterdaad betrapt werd: “Hij had een boekje met 145 adressen op zak”
  PREMIUM
  Deinze/Gistel/Ichtegem

  Tientallen inbraken pleegde hij in Vlaanderen, tot hij op heterdaad betrapt werd: “Hij had een boekje met 145 adressen op zak”

  Fors geweld, veel schade en een kleine buit. Dat was de rode draad bij de tientallen diefstallen die S.D.C. (38) uit Torhout pleegde. Ontredderd door de dood van zijn vader en gebukt gaand onder een drugsverslaving zocht S. manieren om snel aan geld te geraken. Maar hij had één principe: “Ik zou nooit inbreken in een woning, enkel in openbare gebouwen.” Hij werd uiteindelijk op heterdaad betrapt in een school in Deinze.
 2. Bijna 7.000 euro boete, alcoholslot en maandenlang rijverbod voor vrouw die reed onder invloed van alcohol en medicatie
  Aalter/Deinze/Kruishoutem

  Bijna 7.000 euro boete, alcohol­slot en maanden­lang rijverbod voor vrouw die reed onder invloed van alcohol en medicatie

  Alcohol en autorijden is nooit een goede combinatie en al zeker niet als daar nog eens kalmeermedicatie bij komt kijken. Dat mocht een vrouw uit Kruishoutem ondervinden nadat onder invloed maar liefst vier keer in aanraking kwam met de politie in Aalter en Deinze. De vrouw kreeg een ellenlang rijverbod en een meer dan fikse boete van de politierechter. “Met alcohol verdoofde ik de pijn van mijn gastric bypass.”