De Mariagrot wordt volledig gerestaureerd.
Volledig scherm
De Mariagrot wordt volledig gerestaureerd. © Anthony Statius

Mariagrot in Olsene wordt volledig gerestaureerd

OlseneDe Mariagrot in Olsene, beter gekend als ‘Olsene Rotse’, wordt volledig gerestaureerd. Er werden al enkele oplapwerken uitgevoerd, maar de gemeente wil het populaire bedevaartsoord nu volledig onder handen nemen. Het kostenplaatje bedraagt 118.000 euro en dit ligt ter goedkeuring voor op de komende gemeenteraad.

 1. Alessandro Ciranni hoopt Brugse kater met Zulte Waregem weg te spoelen in de beker: “Hoog niveau”
  voetbal jupiler pro league

  Alessandro Ciranni hoopt Brugse kater met Zulte Waregem weg te spoelen in de beker: “Hoog niveau”

  Na een schorsingsdag tegen Westerlo nam Alessandro Ciranni zijn plaats bij Zulte Waregem tegen Club Brugge weer in, al had Mbaye Leye een speciale opdracht in petto voor de polyvalente Limburger. Voor het eerst kwam hij in de “back-three” postvatten. De krappe nederlaag zorgde even voor een kater. “Maar onze prestatie was meer dan bemoedigend met het oog op de heenmatch in de beker donderdag tegen KV Mechelen”, maakt Ciranni zich sterk.
 1. “Burgers werden voor mijn ogen doodgeschoten”: cameraman Stijn (36) toont harde realiteit van oorlogsverslaggeving in ‘War Junkies’
  PREMIUM
  Machelen-aan-de-Leie

  “Burgers werden voor mijn ogen doodgescho­ten”: cameraman Stijn (36) toont harde realiteit van oorlogsver­slag­ge­ving in ‘War Junkies’

  111. Zoveel dagen stond cameraman Stijn De Smet (36) uit Machelen-aan-de-Leie al aan het front in Oekraïne om reportages te draaien voor VTM. Ook wanneer de kogels, bommen en raketten hem rond de oren suizen, legt hij de oorlogsgruwel vast. Vanaf woensdag 1 februari vertelt hij samen met andere oorlogscorrespondenten in de driedelige documentaire War Junkies hoe hij, maar ook hoe zijn familie die dagen beleeft. “Tegen mijn moeder zeg ik nooit alles wat ik meemaak”, zegt Stijn. Wij krijgen hier alvast wel een voorproefje.
 2. Tientallen inbraken pleegde hij in Vlaanderen, tot hij op heterdaad betrapt werd: “Hij had een boekje met 145 adressen op zak”
  PREMIUM
  Deinze/Gistel/Ichtegem

  Tientallen inbraken pleegde hij in Vlaanderen, tot hij op heterdaad betrapt werd: “Hij had een boekje met 145 adressen op zak”

  Fors geweld, veel schade en een kleine buit. Dat was de rode draad bij de tientallen diefstallen die S.D.C. (38) uit Torhout pleegde. Ontredderd door de dood van zijn vader en gebukt gaand onder een drugsverslaving zocht S. manieren om snel aan geld te geraken. Maar hij had één principe: “Ik zou nooit inbreken in een woning, enkel in openbare gebouwen.” Hij werd uiteindelijk op heterdaad betrapt in een school in Deinze.