Juul Van Parijs tussen zijn frambozen.
Volledig scherm
PREMIUM
Juul Van Parijs tussen zijn frambozen. © Anthony Statius

Juul (22), die al slagersdiploma op zak heeft, combineert studie met ... pluktuin: “Ik verveelde me stierlijk tijdens lockdown”

Olsene/OeselgemEen slagersdiploma heeft hij al op zak en momenteel studeert hij international business management, maar de afgelopen maanden bracht Juul Van Parijs vooral tussen zijn frambozenstruiken door. De 22-jarige zoon van Bart Van Parijs van pluktuin Purfruit in Dentergem opent deze zomer zijn eigen pluktuin in Olsene. “Ik beconcurreer mijn vader niet, we vullen elkaar net aan”, zegt Juul.

 1. Werken in de Kerkstraat en Herdersstraat
  Zulte

  Werken in de Kerkstraat en Herders­straat

  Fluvius voorziet werken aan de nutsleidingen ter hoogte van de Herdersstraat en Kerkstraat in Zulte. Deze werken zullen worden uitgevoerd door de firma Tasöz in de periode van vrijdag 17 september tot vrijdag 1 oktober. De werken zelf zullen een viertal dagen duren. Om de hinder te beperken komen er tijdelijke verkeerslichten in de Kerkstraat zodat je beurtelings kan passeren tussen de Herdersstraat en de grens van Dentergem. Een noodfietspad wordt voorzien zodat fietsers veilig kunnen passeren.
 2. Slagerszoon en jong keukengeweld Louis (21) opent restaurant Bachten de Leie vlak bij provinciegrens
  PREMIUM
  Zulte/Waregem/Kruisem

  Slagers­zoon en jong keukenge­weld Louis (21) opent restaurant Bachten de Leie vlak bij provincie­grens

  Opkomend keukentalent Louis Wauters (21) zet Zulte op de culinaire kaart met Bachten de Leie. Samen met zijn vriendin Lizette Viaene (19) en zijn ouders Frederic en Caroline, die een slagerij uitbaten in Waregem, toverde hij het voormalige café ‘t Leiezicht om tot een hedendaags restaurant met open keuken. “Mensen zien graag de chef aan het werk en dat houdt mij ook scherp”, zegt Louis.