Tony De Bel.
Volledig scherm
Tony De Bel. © Photo News

In deze basisschool staat turnleraar Tony (60) er alleen voor: “Slechts 11 leerlingen kwamen opdagen, dus dat zal wel lukken”

Machelen-aan-de-Leie/ZulteDoor een coronabesmettingsgolf in basisschool Leiebloem in Machelen-aan-de-Leie (Zulte), staat turnleraar Tony De Bel (60) er vandaag (woensdag) alleen voor. Van de 140 leerlingen, kwamen er amper 11 naar school. “Een hele voormiddag turnen ga ik hen niet aandoen”, lacht Tony.

 1. Martin Wallaert toont nieuwe werken tijdens Atelier in Beeld
  Machelen-aan-de-Leie

  Martin Wallaert toont nieuwe werken tijdens Atelier in Beeld

  Samen met heel wat andere kunstenaars zet Martin Wallaert uit Machelen-aan-de-Leie (Zulte) ter gelegenheid van Atelier in Beeld zijn atelier open voor het publiek. De titel van de expositie is Black&White en Martin toont er nieuwe werken met een focus op zwart-wit. Iedereen is welkom in Villa Ter Ide in de Dorpsstraat op zaterdag 14 mei en zondag 15 mei van 10 tot 18 uur. Meer info via www.martinwallaert.com.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 1. Van Ohne tot Tarra: Met deze 8 winkels in Oost-Vlaanderen hou jij de maand mei plasticvrij
  PREMIUM
  Oost-Vlaanderen

  Van Ohne tot Tarra: Met deze 8 winkels in Oost-Vlaanderen hou jij de maand mei plastic­vrij

  Mei Plasticvrij is een campagne waarbij je wordt aangespoord om heel de maand mei zo weinig mogelijk plastic en ander afval te verzamelen. Door je eigen afvalberg te verkleinen draag je je steentje bij aan het milieu. Om je extra te motiveren zochten wij 9 leuke zaken in Oost-Vlaanderen voor je op die zich bewust zijn van de afvalproblematiek. Van Ohne in Aalst tot Tarra in Dendermonde: Met deze 10 winkels in Oost-Vlaanderen hou jij de maand mei plasticvrij.