Björn Destoop en Jefferie Maes (vierde en vijfde van rechts) met burgemeester Simon Lagrange en enkele leden van de Firtelkarren.
Volledig scherm
Björn Destoop en Jefferie Maes (vierde en vijfde van rechts) met burgemeester Simon Lagrange en enkele leden van de Firtelkarren. © Anthony Statius

Firtelcomité vindt versterking voor 165ste stoet: “Er zal ook de komende jaren nog gefirteld worden”

ZulteDe toekomst van de Firtelstoet in Zulte hing even aan een zijden draadje, maar na een oproep heeft het Feest-, Firtel- & Cultuurcomité versterking gevonden. “Vier mensen hebben zich kandidaat gesteld, dus voorlopig is er geen probleem. We zoeken enkel nog reuzendragers”, zegt Björn Destoop. Zondag trekt het anarchistisch straattheater voor de 165ste keer door Zulte en er staan opnieuw 9 Firtelkarren klaar.

  1. Xavier (50) neemt bekend restaurant in hartje Latem over: “De Klokkeput blijft zeven dagen op zeven open”
    Sint-Martens-Latem

    Xavier (50) neemt bekend restaurant in hartje Latem over: “De Klokkeput blijft zeven dagen op zeven open”

    De Klokkeput, één van de bekendste horeca-adresjes in Sint-Martens-Latem, heeft een nieuwe eigenaar. Xavier Willems uit Bachte-Maria-Leerne (Deinze) nam de fakkel over van Patrick Verstraete, die de laatste 20 jaar voor gezelligheid zorgde in het dorp. De Klokkeput blijft grotendeels hetzelfde, maar met nieuwe gerechten en wijnen, waarvan enkele met een hoek af, wil Xavier ook nieuwe klanten aantrekken.