De hondenopvang op Domein de Raveschoot.
Volledig scherm
De hondenopvang op Domein de Raveschoot. © Anthony Statius

Dierenrechtenactivist hekelt hondenopvangbeleid in Zulte: “Nood aan samenwerking met een ander asiel”

ZulteDierenrechtenactivist Luc Declercq uit Zulte dringt bij het gemeentebestuur aan op een herziening van het opvangbeleid voor honden. Momenteel werkt Zulte samen met de lokale organisatie Dier onder Dak, maar volgens Declercq is de voorziene infrastructuur, zijnde de hondenhokken aan domein de Raveschoot in Olsene, niet goed genoeg. De gemeente is wel tevreden over de samenwerking met Dier onder Dak.

 1. Eerste kinderen krijgen prik in RAC-gebouw: “Een week stress, maar uiteindelijk niets gevoeld”
  Deinze/Zulte/Sint-Marten-Latem/Nazareth/De Pinte

  Eerste kinderen krijgen prik in RAC-ge­bouw: “Een week stress, maar uiteinde­lijk niets gevoeld”

  In het voormalige belastingkantoor in Deinze, het zogenaamde RAC-gebouw, werden woensdag de eerste kinderen gevaccineerd tegen het coronavirus. De elfjarige Charles Moerman uit Astene mocht de spits afbijten en men hoopt de komende acht weken zo veel mogelijk van de 7.000 kinderen uit Deinze, Zulte, Sint-Martens-Latem, De Pinte en Nazareth te vaccineren.
 2. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.