Het gemeentebestuur van Zulte en patrimoniumbeheerder Sofie Dierick aan de gemeenteschool De Vijf Wegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gemeentebestuur van Zulte en patrimoniumbeheerder Sofie Dierick aan de gemeenteschool De Vijf Wegen. © Anthony Statius

5,2 miljoen euro voor vernieuwing gemeenteschool De Vijf Wegen: “Werken starten deze zomer”

ZulteDe gemeenteschool De Vijf Wegen in de Waalstraat in Zulte, zal er binnenkort helemaal anders uitzien. Het oudste gedeelte wordt afgebroken en er komt een nieuwbouw met extra klaslokalen en een refter die ook dienst zal doen als kinderopvang. Na goedkeuring door de gemeenteraad start men deze zomer met de sloopwerken. Als einddatum mikt men op eind december 2024.

 1. LEVENSVERHAAL. Maggie (30) stierf op de oevers van een Argentijns meer: “Toen onze dochter op reis vertrok, zag ze er zó gelukkig uit”
  PREMIUM

  LEVENSVER­HAAL. Maggie (30) stierf op de oevers van een Argentijns meer: “Toen onze dochter op reis vertrok, zag ze er zó gelukkig uit”

  “We zijn blij dat onze lieve en moedige Maggie nog haar droom heeft verwezenlijkt.” Een kleine maand geleden kregen Wioletta en Krzysztof Kiraga uit Zulte het nieuws dat ouders nooit zouden mogen horen. Hun 30-jarige dochter kwam om het leven bij een tragisch ongeluk in het zuiden van Argentinië. Voor het eerst lucht moeder Wioletta haar hart. Over de noodlottige aanloop naar de afschuwelijke gebeurtenis. En over hun liefde voor Maggie. “We weten dat dit voor haar niet het einde is, maar slechts een nieuw begin.”
  Zulte
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 3. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.