Francky Dury.
Volledig scherm
Francky Dury. © BELGA

Zulte Waregem in vieze papieren: 7,3 miljoen verlies op jaarrekening

Zulte WaregemDe jaarrekening van de cvba Grensverleggend, de vennootschap achter SV Zulte Waregem, kleurt donkerrood. In het afgelopen boekjaar werd een verlies van 7,3 miljoen ingeschreven. Vorig jaar ging de fusieclub voor het eerst in haar bestaan in de rode cijfers, toen met een verlies van 2,9 miljoen.

2 reacties

 • willems michel

  8 maanden geleden
  Samen is dat maar een tiende van de schuld van Anderlecht ! Geen paniek dus voor het krijgen van een licentie.
 • Ludwig Janssens

  8 maanden geleden
  Wat een gezever is dat nu weer. Die brusselse ploeg heeft er meerr dan 100 miljoen en daar wordt praktisch niet over gesproken. Eerlijk?? Zeg het zelf maar.
 1. Louis Bostyn (Zulte Waregem) keept ook op Stayen weer ijzersterk: “In de voetsporen van Sammy? Ik heb nog hele lange weg te gaan”

  Louis Bostyn (Zulte Waregem) keept ook op Stayen weer ijzersterk: “In de voetsporen van Sammy? Ik heb nog hele lange weg te gaan”

  Louis Bostyn voegde op Sint-Truiden een zoveelste gave prestatie toe aan zijn indrukwekkende lijstje van dit seizoen. De Roeselarenaar staat inmiddels 21 competitiewedstrijden onafgebroken tussen de palen en hielp daarin 31 (van de 37) punten veiligstellen voor Zulte Waregem. “Jammer dat er geen clean sheet is bijgekomen, maar met deze driepunter erbij mogen we toch wel stilaan stellen dat we gered zijn”, verwoordt Bostyn wat zijn trainer Francky Dury pas bij mathematische zekerheid lijkt te willen stellen.
 2. Francky Dury (Zulte Waregem): “Ik zag Waasland-Beveren maandag, dat is echt geen slechte ploeg, hoor”
  VOETBAL 1A

  Francky Dury (Zulte Waregem): “Ik zag Waas­land-Beveren maandag, dat is echt geen slechte ploeg, hoor”

  Wintertransfers zag hij voorlopig nog niet binnen dwarrelen aan de Gaverbeek, maar toch is trainer Francky Dury absoluut niet slecht gemutst dezer dagen. Hij hult zich daarbij nogal in nevelen: “Neen, ik hou er geen rekening mee dat er niemand meer bijkomt, maar ik sluit ook niet uit dat dit wel het geval zal zijn”. Voor de trip naar Waasland-Beveren legt de coach van Zulte Waregem de lat hoog. “Ja, ook ik win liever met goed voetbal.”
 1. Cameron Humphreys met Zulte Waregem zondag tegen KVO: “Na nul op negen zo snel mogelijk ‘back on track’ geraken”
  VOETBAL 1A

  Cameron Humphreys met Zulte Waregem zondag tegen KVO: “Na nul op negen zo snel mogelijk ‘back on track’ geraken”

  Even kwam play-off 2 in zicht voor Zulte Waregem door de goede reeks van 23 punten op 33, maar in één week tijd werd drie keer verloren en moet Essevee weer wat meer achterom kijken. “We hebben genoeg kwaliteit om niet bang te moeten worden”, aldus interimcoach Davy De fauw vastberaden na het verlies woensdag in Genk. Zondag zak KV Oostende naar de akker van het Regenboogstadion af.
 2. Ewoud Pletinckx en Zulte Waregem beleven moeilijke namiddag in Brugge: “Afgezien tegen Noa Lang”
  VOETBAL 1A

  Ewoud Pletinckx en Zulte Waregem beleven moeilijke namiddag in Brugge: “Afgezien tegen Noa Lang”

  Zulte Waregem ging op Jan Breydel kansloos ten onder tegen Club Brugge. Aan het einde stond er een droge 3-0 op het bord, maar de score had nog hoger kunnen zijn. Een doelpunt van Vormer werd vanwege nipt buitenspel van Perez afgekeurd en doelman Bostyn weerde ook nog wat mogelijkheden af. Ook centrale verdediger Ewoud Pletinckx(20) zag sterretjes, maar dat is bij de meesten die Noa Lang moeten dekken het geval.