Zulte Waregem en Francky Dury gaan in onderling overleg uit elkaar, Simons en De fauw nemen over: “Hadden het liever anders gezien”

Zulte WaregemFrancky Dury (64) is niet langer trainer van Zulte Waregem. Dat bevestigt de club op haar website. Davy De fauw en Timmy Simons nemen samen de taken van Dury over.

75 reacties

 • Jan Desmet

  5 maanden geleden
  Respect!
 • jan strynckx

  5 maanden geleden
  Chapeau Francqy
 • dirk luyckx

  5 maanden geleden
  Ben Club supporter maar heb oneindig veel respect voor Franky, wat die al die jaren al heeft laten zien met minimaale spelers dat hij heeft, chapeau. Dat ze eerst het bestuur eens laten boeten. Het gaat je goed Franky,,, RESPECT
 • Diego Wille

  5 maanden geleden
  je kan niet blijven toveren met de middelen die je (maar) krijgt! toptrainer!
 • Bert V

  5 maanden geleden
  Dit is geen gewone trainer hé. Hoe die er jaar na jaar in slaagde om Waregem telkens opnieuw op te bouwen, chapeau! Dit is een man met een ongelooflijk doorzicht en kennis. Elke Waregemsupporter die nu zijn ontslag vraagt zou de kramp moeten krijgen. Respect verdient die man, tonnnen respect
 1. Sammy Bossut met Zulte Waregem straks op puntenjacht tegen leider Union: “We moeten hier samen uit geraken”
  VOETBAL 1A

  Sammy Bossut met Zulte Waregem straks op punten­jacht tegen leider Union: “We moeten hier samen uit geraken”

  Geraakt Zulte Waregem nog voor de winterstop uit het slop? Drie wedstrijden heeft Essevee nog om punten te sprokkelen en van degradatieplaats 17 in de rangschikking af te geraken. Te beginnen met twee thuisduels. Vandaag is leider Union in de vooravond te gast in de Elindus Arena, zaterdag komt KV Mechelen naar de Gaverbeek. Op tweede kerst is er dan de verplaatsing naar Standard. “Allemaal bijzonder moeilijk, maar ik blijf geloven dat wij hier allen samen uit zullen geraken”, maakt doelman en ouderdomsdeken Sammy Bossut zich sterk.
 2. Timmy Simons met Zulte Waregem vanavond op Genk: “Scherpe Omar Govea gezien op training”
  VOETBAL 1A

  Timmy Simons met Zulte Waregem vanavond op Genk: “Scherpe Omar Govea gezien op training”

  Vanavond sluit Zulte Waregem speeldag 26 in de Jupiler Pro League af met een bezoek aan Racing Genk. Door de overwinningen van STVV en OH Leuven en het gelijkspel van Standard, kan Essevee in de Cegeka Arena maar beter iets oogsten om niet verder afgezonderd te raken in de staart van de rangschikking. “Maar je hebt natuurlijk wel een tegenstander die het meeste balbezit heeft in onze eerste klasse”, waarschuwt coach Timmy Simons, die eerder deze week besliste om Omar Govea weer bij de A-kern te nemen en de Mexicaan misschien meteen in de basis dropt.
 3. Jelle Vossen is matchwinnaar voor Zulte Waregem tegen Seraing: “Niet om aan te zien, maar toch vreselijk blij”
  VOETBAL 1A

  Jelle Vossen is matchwin­naar voor Zulte Waregem tegen Seraing: “Niet om aan te zien, maar toch vreselijk blij”

  “Wij zijn de Boeren, wij zakken niet!” Het weerklonk de hele wedstrijd lang zondagavond in de Waregemse Elindus Arena, en vooral toen de spelers een ereronde maakten na de superbelangrijke eerste zege van 2022. Rechtstreeks degradatieconcurrent Seraing werd op 6 punten gezet en daarmee komt de redding een pak dichterbij voor Zulte Waregem. “We zijn er nog niet, maar dit was natuurlijk een hele belangrijke driepunter”, klonk het unisono.
 1. Defensieve kwetsbaarheid van Zulte Waregem al tweede seizoen op rij hét probleem: wie lost dit op, en hoe?
  Voetbal 1A

  Defensieve kwetsbaar­heid van Zulte Waregem al tweede seizoen op rij hét probleem: wie lost dit op, en hoe?

  Zeventien punten na zeventien wedstrijden en een ontnuchterende zestiende plaats: de eerste competitiehelft heeft Zulte Waregem absoluut niet gebracht wat vooraf werd verhoopt. En dit terwijl de assistenkoning én de nummers drie en vier van het topschuttersklassement aan de Gaverbeek rondlopen. Van een paradox gesproken: Francky Dury heeft al een heel seizoen defensieve zorgen. Alweer.