Zulte Waregem en Francky Dury gaan in onderling overleg uit elkaar, Simons en De fauw nemen over: “Hadden het liever anders gezien”

Zulte WaregemFrancky Dury (64) is niet langer trainer van Zulte Waregem. Dat bevestigt de club op haar website. Davy De fauw en Timmy Simons nemen samen de taken van Dury over.

75 reacties

 • Jan Desmet

  5 maanden geleden
  Respect!
 • jan strynckx

  5 maanden geleden
  Chapeau Francqy
 • dirk luyckx

  5 maanden geleden
  Ben Club supporter maar heb oneindig veel respect voor Franky, wat die al die jaren al heeft laten zien met minimaale spelers dat hij heeft, chapeau. Dat ze eerst het bestuur eens laten boeten. Het gaat je goed Franky,,, RESPECT
 • Diego Wille

  5 maanden geleden
  je kan niet blijven toveren met de middelen die je (maar) krijgt! toptrainer!
 • Bert V

  5 maanden geleden
  Dit is geen gewone trainer hé. Hoe die er jaar na jaar in slaagde om Waregem telkens opnieuw op te bouwen, chapeau! Dit is een man met een ongelooflijk doorzicht en kennis. Elke Waregemsupporter die nu zijn ontslag vraagt zou de kramp moeten krijgen. Respect verdient die man, tonnnen respect
 1. Frank Boya (Zulte Waregem) niet op Afrika Cup in Kameroen: “Spijtig, elke voetballer wil voor zijn land spelen”
  VOETBAL 1A

  Frank Boya (Zulte Waregem) niet op Afrika Cup in Kameroen: “Spijtig, elke voetballer wil voor zijn land spelen”

  De oprukkende omikronbesmettingen steken stokken in de wielen: de thuiswedstrijd van Zulte Waregem zaterdag tegen KV Oostende gaat niet door. Voor Essevee is het dus nog even wachten op een kans om verder op te stomen in de rangschikking. Ook voor Frank Boya, niet opgeroepen voor zijn nationale ploeg die in eigen land de Afrika Cup betwist, is dat een tegenvaller.
 2. Zinho Gano (Zulte Waregem) voor derby in Kortrijk: “Liever goals maken die iets opleveren”
  Voetbal 1A

  Zinho Gano (Zulte Waregem) voor derby in Kortrijk: “Liever goals maken die iets opleveren”

  Dertien doelpunten. Nooit eerder haalde Zinho Gano dat totaal in één seizoen. Elf in zijn eerste jaar bij Waasland-Beveren was zijn persoonlijk record. Maar toch strijdt de 28-jarige Mechelaar nu al het hele seizoen onderin de klassering met Zulte Waregem. Zo ook zaterdag in Kortrijk, waar hij vorig seizoen een half jaar aan de slag was: “De derby is ongelooflijk belangrijk voor onze supporters.”
 1. Jelle Vossen blijft scoren ondanks dat hij op bank moet starten: “Dit zint me niet” - Francky Dury predikt rust
  Zulte Waregem
  2

  Jelle Vossen blijft scoren ondanks dat hij op bank moet starten: “Dit zint me niet” - Francky Dury predikt rust

  Eén week na de hoopgevende thuiszege tegen Beerschot, die Zulte Waregem wat meer zuurstof leek te geven, zorgt het verlies op Anderlecht ervoor dat Essevee in de rangschikking nog amper één punt voorsprong overhoudt op de eerste degradatieplaats. Jelle Vossen ging aan de klaagmuur staan, bij Francky Dury stond de blik op zorgelijk. Maar de éminence grise van het nationale trainersgild blijft er rustig onder. “Wij kijken niet naar Cercle Brugge of naar de andere teams in onze buurt, alleen naar onze eigen prestaties”, maakt hij zich sterk.