Jean-Luc Dompé.
Volledig scherm
PREMIUM
Jean-Luc Dompé. © Photo News

Zaak-Dompé ontleed: Standard riskeert boete en puntenaftrek indien “wedstrijdvervalsing” wordt vastgesteld

VoetbalHet bondsparket van de KBVB neemt de “zaak-Dompé” zeer ernstig. Zulte Waregem is uiterst verontwaardigd over het feit dat Standard uitgerekend in de week voor het onderlinge duel op Sclessin een bod heeft uitgebracht op Essevee-uitblinker Jean-Luc Dompé, nota bene ex-speler van Standard. CEO Eddy Cordier vindt de timing van het bod uiterst ongepast en maakte er melding van bij het bondsparket, dat uiterlijk vandaag een onderzoekscommissie zal gelasten om uit te spitten of er sprake is van “wedstrijdvervalsing”. De zaak ontleed.

12 reacties

 • Benoit Bonk

  5 maanden geleden
  Het zou de eerste keer zijn dat ze gestraft worden!
 • Bart Engelen

  5 maanden geleden
  Geen enkele wet overtreden, vrijheid van arbeid. Daar moet men zelfs in de krochten van het vlaamse land van gehoord hebben. Of leven ze daar nog in de tijd van Daens?
 • Ivan Smissen

  5 maanden geleden
  Punten aftrekken van Standard? Dan degraderen ze zeker!
 • marc castermans

  5 maanden geleden
  Gelooft er nu echt iemand dat de KBVB Standard punten gaat aftrekken, daarvoor is binnen dit bestuursorgaan veel te veel Waalse invloed.
 • ALBERT CNUDDE

  5 maanden geleden
  20 miljoen verlies gedraaid,en nu een bod net voor deze match 🤔
 1. Timmy Simons straks in Charleroi met Zulte Waregem: “Ik wil winnen om seizoen mooi af te sluiten”
  Voetbal 1A

  Timmy Simons straks in Charleroi met Zulte Waregem: “Ik wil winnen om seizoen mooi af te sluiten”

  Voor Zulte Waregem staat enkel nog de eer op het spel, straks in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie op het veld van Sporting Charleroi. De Zebra’s moeten nog punten pakken om zich te verzekeren van een plaats in de Europe Play-Offs. “Maar ook wij gaan er vol voor, want je wil met een positief gevoel de vakantie induiken”, benadrukt Simons. Vraag daarbij is: wordt dit de laatste wedstrijd van de ex-Rode Duivel aan het hoofd van Essevee?
 2. Ibrahima Seck staat met Zulte Waregem voor cruciale inhaalmatch tegen KVO: “Fans hopelijk massaal achter ons”
  VOETBAL 1A

  Ibrahima Seck staat met Zulte Waregem voor cruciale inhaal­match tegen KVO: “Fans hopelijk massaal achter ons”

  Straks is het van moeten voor Zulte Waregem. De inhaalwedstrijd in de vooravond tegen KV Oostende (aftrap om 18.45 uur) kan richtinggevend worden voor Essevee in de lange overlevingsstrijd die de komende weken wacht. “Al onze thuismatchen worden nog belangrijk, we mogen die eerste in de rij nu niet gaan overwaarderen”, vindt Ibrahima Seck. “Ook tegen Anderlecht moeten we er zaterdag staan. Maar eerst Oostende dus.”
 3. Alessandro Ciranni bekert vanavond met Zulte Waregem in Eupen: “Kortste weg naar een prijs, dus ambitieus”
  VOETBAL BEKER VAN BELGIË

  Alessandro Ciranni bekert vanavond met Zulte Waregem in Eupen: “Kortste weg naar een prijs, dus ambitieus”

  De druk is (een beetje) van de ketel bij Zulte Waregem na de deugddoende overwinning vorige zondag tegen hekkensluiter Beerschot. Essevee reist vandaag met vertrouwen naar de Oostkantons voor de bekerconfrontatie met AS Eupen. “Dat is altijd een moeilijke verplaatsing, maar we hebben de ambitie om ons seizoen zeker nog wat kleur te geven en dat kan met een goed bekerparcours”, zegt Alessandro Ciranni optimistisch.