Jean-Luc Dompé.
Volledig scherm
PREMIUM
Jean-Luc Dompé. © Photo News

Zaak-Dompé ontleed: Standard riskeert boete en puntenaftrek indien “wedstrijdvervalsing” wordt vastgesteld

VoetbalHet bondsparket van de KBVB neemt de “zaak-Dompé” zeer ernstig. Zulte Waregem is uiterst verontwaardigd over het feit dat Standard uitgerekend in de week voor het onderlinge duel op Sclessin een bod heeft uitgebracht op Essevee-uitblinker Jean-Luc Dompé, nota bene ex-speler van Standard. CEO Eddy Cordier vindt de timing van het bod uiterst ongepast en maakte er melding van bij het bondsparket, dat uiterlijk vandaag een onderzoekscommissie zal gelasten om uit te spitten of er sprake is van “wedstrijdvervalsing”. De zaak ontleed.

12 reacties

 • Benoit Bonk

  1 jaar geleden
  Het zou de eerste keer zijn dat ze gestraft worden!
 • Bart Engelen

  1 jaar geleden
  Geen enkele wet overtreden, vrijheid van arbeid. Daar moet men zelfs in de krochten van het vlaamse land van gehoord hebben. Of leven ze daar nog in de tijd van Daens?
 • Ivan Smissen

  1 jaar geleden
  Punten aftrekken van Standard? Dan degraderen ze zeker!
 • marc castermans

  1 jaar geleden
  Gelooft er nu echt iemand dat de KBVB Standard punten gaat aftrekken, daarvoor is binnen dit bestuursorgaan veel te veel Waalse invloed.
 • ALBERT CNUDDE

  1 jaar geleden
  20 miljoen verlies gedraaid,en nu een bod net voor deze match 🤔
 1. Zinho Gano (Zulte Waregem) bekert vanavond tegen STVV: “Finale stille droom, maar competitie primeert”
  voetbal

  Zinho Gano (Zulte Waregem) bekert vanavond tegen STVV: “Finale stille droom, maar competitie primeert”

  Vanavond komt Zulte Waregem eindelijk nog eens zonder het mes op de keel aan een aftrap. Sint-Truiden is te gast in de Elindus Arena, waar voor een keertje alles mag maar niks moet. Essevee kan zijn moeilijk seizoen kleur geven door in de beker stuntploeg STVV uit te schakelen, maar een uitschakeling zal niemand als dramatisch ervaren. Want ook na de deugddoende zege tegen KV Mechelen blijft de situatie van de club in de behoudsstrijd behoorlijk precair, waardoor de bekeropdracht vanavond als een leuk extraatje wordt opgevat. Ook door Zinho Gano, inmiddels al goed voor zes goals in negen wedstrijden sinds zijn terugkeer op het voorplan.
 2. D-day voor Zulte Waregem en coach Frederik D’Hollander tegen Cercle Brugge: “Er is maar één weg: winnen”
  PREMIUM
  Voetbal Jupiler Pro League

  D-day voor Zulte Waregem en coach Frederik D’Hollander tegen Cercle Brugge: “Er is maar één weg: winnen”

  D-day! De dood of de gladiolen. Na een lang en ellendig seizoen strijden tegen de degradatie, behoort een feestelijke afsluiter voor Zulte Waregem vandaag alsnog tot de mogelijkheden. Maar dan moet Essevee winnen van Cercle Brugge en mag Eupen dat niet doen op Club Brugge. De zenuwen gieren door de kelen. De Elindus Arena zit straks afgeladen vol. “Wij zijn er klaar voor”, zegt Frederik D’Hollander. Catapulteert “Fred Raket” de club van zijn hart op de valreep naar de zevende hemel?