Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Timmy Simons hervat vanavond met
Zulte Waregem, na start met 6 op 6:
“Op termijn niet enkel op goesting en
grinta, maar ook voetballend sterker”

Jupiler pro leagueIets meer dan een maand geleden daverde het aan de Gaverbeek. Bij Zulte Waregem werd clubmonument Francky Dury geslachtofferd op het altaar van de angst om te degraderen. Met twee overwinningen op rij begonnen Timmy Simons en Davy De fauw vervolgens op de best mogelijke wijze aan het nieuwe tijdperk bij de fusieclub op de grens van Oost- en West-Vlaanderen. Maar uit de zorgen is Essevee daarmee nog lang niet: “We bekijken het voorlopig nog altijd wedstrijd per wedstrijd, punten pakken is onze prioriteit.”

 1. Jean-Luc Dompé scoort eerste voor Zulte Waregem, met dank aan Kutesa: “Publiek houdt van creatieve spelers”
  voetbal 1A

  Jean-Luc Dompé scoort eerste voor Zulte Waregem, met dank aan Kutesa: “Publiek houdt van creatieve spelers”

  Vierde zege van het seizoen voor Zulte Waregem, en eindelijk ook een eerste doelpunt voor assistkoning Jean-Luc Dompé. De 26-jarige Franse vleugelspeler kon zich tegen Beerschot uitleven op zijn linkerflank, omdat Francky Dury opteerde voor een 4-3-3. “We moesten deze zespuntenmatch winnen en dat hebben we gedaan. Hopelijk kunnen we vanaf nu echt omhoog kijken.”
 2. Dion De Neve zorgde met late gelijkmaker voor kentering bij Zulte Waregem: “Onbeschrijfelijk gevoel”
  VOETBAL 1A

  Dion De Neve zorgde met late gelijkma­ker voor kentering bij Zulte Waregem: “Onbe­schrij­fe­lijk gevoel”

  Tien minuten bleven er nog te voetballen in de Elindus Arena, toen Timmy Simons er zaterdag met een tweede dubbele vervanging de jonge Dion De Neve in gooide. Acht minuten later knalde de 20-jarige Denderzoon de tweede gelijkmaker voorbij Gaëtan Coucke, de voorbode van een stuntzege waarmee Zulte Waregem het nieuwe tijdperk op de best mogelijke manier inzette. “Dit smaakt natuurlijk naar meer, maar ik wil geen stappen overslaan”, blijft De Neve na afloop opvallend nuchter.
 3. Defensieve kwetsbaarheid van Zulte Waregem al tweede seizoen op rij hét probleem: wie lost dit op, en hoe?
  Voetbal 1A

  Defensieve kwetsbaar­heid van Zulte Waregem al tweede seizoen op rij hét probleem: wie lost dit op, en hoe?

  Zeventien punten na zeventien wedstrijden en een ontnuchterende zestiende plaats: de eerste competitiehelft heeft Zulte Waregem absoluut niet gebracht wat vooraf werd verhoopt. En dit terwijl de assistenkoning én de nummers drie en vier van het topschuttersklassement aan de Gaverbeek rondlopen. Van een paradox gesproken: Francky Dury heeft al een heel seizoen defensieve zorgen. Alweer.
 4. Timothy Derijck (Zulte Waregem) droomde van mooiere terugkeer: “Maar niet dramatiseren, Cercle momenteel met Union sterkste team”

  Timothy Derijck (Zulte Waregem) droomde van mooiere terugkeer: “Maar niet dramatise­ren, Cercle momenteel met Union sterkste team”

  Na drie jaar keerde Timothy Derijck (34) terug naar Zulte Waregem, en op Cercle Brugge werd hij door Simons en De fauw zelfs meteen weer in de basis gedropt. Hoewel de Liedekerkenaar blij was meteen weer 90 minuten te kunnen meedraaien, werd het toch niet de terugkeer waar hij van had gedroomd. “De snelle achterstand deed ons uiteindelijk de das om, maar we mogen dit niet dramatiseren”, oordeelde de ervaren verdediger.