Op Standard en OH Leuven keepte Louis Bostyn tweemaal sterk, maar het leverde Zulte Waregem slechts een puntje op: "Tegen Antwerp heeft ons publiek, in de eerste thuismatch na die 0-6 tegen Club Brugge, recht op een stevig antwoord."
Volledig scherm
Op Standard en OH Leuven keepte Louis Bostyn tweemaal sterk, maar het leverde Zulte Waregem slechts een puntje op: "Tegen Antwerp heeft ons publiek, in de eerste thuismatch na die 0-6 tegen Club Brugge, recht op een stevig antwoord." © BELGA

Pakt Louis Bostyn (Zulte Waregem) vaste stek in doel? “Tijd voor mij om te zeggen: ze spelen me er niet meer uit”

Sinds twee wedstrijden krijgt Louis Bostyn (27) het vertrouwen onder de lat bij Zulte Waregem. Het uitvallen met een schedelfractuur van Sammy Bossut in augustus én het ongelukkige optreden van Eike Bansen tegen Club Brugge in september deden de als derde doelman aan het seizoen begonnen reus uit Roeselare twee plaatsen opschuiven in de pikorde van de Waregemse keepers. Een bekend verhaal, want Bostyn was al eens een half jaar vaste keus. Maar: "Nu is het stilaan tijd voor mij om te zeggen: ze spelen me er niet meer uit."

 1. Panos Armenakas (Zulte Waregem) hoopt op een basisplaats op Olympic: “Ik weet dat ik dit niveau aan kan”

  Panos Armenakas (Zulte Waregem) hoopt op een basis­plaats op Olympic: “Ik weet dat ik dit niveau aan kan”

  Francky Dury blijft nog even in quarantaine. Vandaag leiden Davy De fauw en Timmy Simons een derde keer de troepen van Essevee. Na de eervolle nederlaag in Genk en de belangrijke zege tegen KV Oostende, moeten de interimcoaches hun team nu een bekerronde verder helpen. Op het terrein van Olympic Charleroi-Farciennes krijgen een aantal jongens die tot dusver minder speelden waarschijnlijk hun kans. Naast Sammy Bossut en Ewoud Pletinckx hoopt ook Panos Armenakas (22) aan de aftrap te komen.
 2. Abdoulaye Sissako (Zulte Waregem) zondag tegen Standard met broertje Moussa: “Eerste keer tegen elkaar”
  Voetbal 1A

  Abdoulaye Sissako (Zulte Waregem) zondag tegen Standard met broertje Moussa: “Eerste keer tegen elkaar”

  Zulte Waregem ontvangt zondag Standard in de Elindus Arena en dat kan vooral voor Abdoulaye Sissako (23) om meerdere redenen een speciale dag worden. De Malinese Fransman komt na een half jaar vol gezondheidsproblemen eindelijk weer aan de oppervlakte en neemt het straks voor het eerst op tegen zijn jongere broer Moussa. “Ik heb al een beetje druk op hem gelegd”, lacht de middenvelder.
 1. Zinho Gano maakt eerste wedstrijd vol voor Zulte Waregem: “Jammer dat ik net niet kon scoren”
  Voetbal 1A

  Zinho Gano maakt eerste wedstrijd vol voor Zulte Waregem: “Jammer dat ik net niet kon scoren”

  Zulte Waregem kon de 4.124 abonnees die op de partij tegen Standard waren afgekomen niet plezieren met de eerste driepunter van het seizoen. Integendeel, in de slotminuten ging zelfs een gelijkspel verloren. De frustraties over de tweede discutabele penaltyfase in evenveel wedstrijden, overstemde de tevredenheid over de prima prestatie van Zinho Gano, die voor het eerst in de basis stond.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.