Nikos Kainourgios (l.) maakte het debuut van Felix Bastians in de Jupiler Pro League tot een nachtmerrie. Zelf was de Griek in de wolken natuurlijk: “Maar ik blijf toch in de eerste plaats een linkerflankspeler, hoor."
Volledig scherm
Nikos Kainourgios (l.) maakte het debuut van Felix Bastians in de Jupiler Pro League tot een nachtmerrie. Zelf was de Griek in de wolken natuurlijk: “Maar ik blijf toch in de eerste plaats een linkerflankspeler, hoor." © Belga

Nikos Kainourgios, surprise van de chef in de spits bij Zulte Waregem: “Twee goals, een droom die uitkomt”

VOETBAL 1AAls de nood het hoogst is, moet je als coach kunnen verrassen. Zulte Waregem stuit in zijn zoektocht naar offensieve versterking op zijn financiële limieten, maar dat weerhoudt trainer Francky Dury er niet van dan maar zelf een nieuwe aanvaller uit zijn hoge hoed te toveren. Nikos Kainourgios, in anderhalf jaar amper aan bod gekomen, had al zijn aandeel in de goede maand december met een uitstekende prestatie als offensieve linksachter op Antwerp, en nu toonde de 22-jarige Griek dat hij ook diep in de spits aardig uit de voeten kan. “En meteen twee goals, hier had ik nooit van durven dromen”, weet Kainourgios met zijn vreugde geen blijf.

 1. Ewoud Pletinckx en Zulte Waregem beleven moeilijke namiddag in Brugge: “Afgezien tegen Noa Lang”
  VOETBAL 1A

  Ewoud Pletinckx en Zulte Waregem beleven moeilijke namiddag in Brugge: “Afgezien tegen Noa Lang”

  Zulte Waregem ging op Jan Breydel kansloos ten onder tegen Club Brugge. Aan het einde stond er een droge 3-0 op het bord, maar de score had nog hoger kunnen zijn. Een doelpunt van Vormer werd vanwege nipt buitenspel van Perez afgekeurd en doelman Bostyn weerde ook nog wat mogelijkheden af. Ook centrale verdediger Ewoud Pletinckx(20) zag sterretjes, maar dat is bij de meesten die Noa Lang moeten dekken het geval.
 2. Jelle Vossen (Zulte Waregem) houdt er de moed in na nederlaag in Mechelen: “Ons lot nog altijd in eigen handen”
  VOETBAL 1A

  Jelle Vossen (Zulte Waregem) houdt er de moed in na nederlaag in Mechelen: “Ons lot nog altijd in eigen handen”

  Met een derde nederlaag in vier wedstrijden stapte Zulte Waregem zaterdagavond met een slecht gevoel de bus op in Mechelen. Essevee presteerde vooral in de eerste helft niet op niveau in het AFAS-stadion, maar waar dat een week eerder tegen Eupen nog konden worden rechtgezet liep het team van Francky Dury nu na elke aansluitingstreffer op het Mechelse mes. “We moeten eerlijk zijn, Mechelen was beter en verdiende de drie punten, maar dit smaakt toch zuur”, sakkert Jelle Vossen.
 1. Gianny De Vos (Zulte Waregem) werkt met drie doelmannen uit eigen opleiding: “Het zijn mijn kinderen”
  VOETBAL 1A

  Gianny De Vos (Zulte Waregem) werkt met drie doelmannen uit eigen opleiding: “Het zijn mijn kinderen”

  Zo goed als gered. Met 34 punten mag Zulte Waregem het komende seizoen stilaan voorbereiden. Het doelmannenbestand voor de volgende campagne is alvast bekend. Louis Bostyn (27) tekende tot 2025, Sammy Bossut (35) tot 2023 en Martijn Beernaert (18) krijgt zijn eerste profcontract. Drie keepers uit eigen streek die al jaren bij Essevee zijn, dat verdient een bloemetje. Met name keeperscoach Gianny De Vos (51) mag hiervoor best een fiere borst opzetten.
 2. Ibrahima Seck met Zulte Waregem naar Waasland-Beveren: “Voor mij begon het in België op de Freethiel”
  VOETBAL 1A

  Ibrahima Seck met Zulte Waregem naar Waas­land-Beveren: “Voor mij begon het in België op de Freethiel”

  De rangschikking al eens goed bestudeerd? Dat heeft trainer Francky Dury ongetwijfeld gedaan, en die heeft vastgesteld dat Zulte Waregem nog amper zes punten achterstand telt op Charleroi, de nummer... drie. Reden genoeg dus om de huidige goede reeks van twintig op dertig komende zaterdag een verlengstuk te geven. Essevee trekt naar Waasland-Beveren, en dat is vooral voor Ibrahima Seck een match met een speciaal randje.