Photo news
Volledig scherm
© Photo news

Mbaye Leye is de nieuwe coach van Zulte Waregem

Belgisch voetbalMbaye Leye (39) is de nieuwe coach van Zulte Waregem. De Franse Senegalees tekende een contract van onbepaalde duur en wordt aan de Gaverbeek de opvolger van Timmy Simons en Davy De fauw, die tot het eind van dit seizoen aan het roer stonden. Met Leye kiest Zulte Waregem voor een clubicoon, hij werd in drie periodes de clubtopschutter aller tijden met 87 goals in meer dan 200 wedstrijden.

9 reacties

 • Etienne Vanhoegaerden

  1 maand geleden
  Slaagkansen zijn miniem zoals bij Standard. Aan de gaverbeek ga je ook geen koers winnen met enkele boeren paarden in de race
 • Heintje De Keukeleire

  1 maand geleden
  Aan klaar stomen voor volgende seizoen 1B Succes
 • alfons moons

  1 maand geleden
  Vestimentair één van de beste trainers in Belgie. Ben benieuwd. Bij Standard alleszins geen groot succes. Wat met Symons ?
 • Rik Cappelle

  1 maand geleden
  Alle vertrouwen in Mbaye maar niet in al die apostels die daar rondlopen. Zowat de zwakste kern van de voorbije 25 jaar bij SVZW.
 • eric debanne

  1 maand geleden
  Super goed! Succes voor hem en Waregem 👍✌
 1. Ewoud Pletinckx (Zulte Waregem) hoopt op een ommekeer zoals vorig seizoen: “Kwestie van vertrouwen”
  voetbal 1A

  Ewoud Pletinckx (Zulte Waregem) hoopt op een ommekeer zoals vorig seizoen: “Kwestie van vertrouwen”

  De 3-0-nederlaag op Club Brugge zindert nog na aan de Gaverbeek, waar morgenavond competitieleider Union Sint-Gillis zijn opwachting maakt voor de midweekspeeldag. Zulte Waregem, weggezakt naar de voorlaatste plaats in de rangschikking, wil in de eerste van twee moeilijke thuiswedstrijden komaf maken met de neerwaartse spiraal waarin de fusieclub wordt meegezogen. “Vertrouwen dat Cercle nu uitstraalt, dat moet bij ons toch ook kunnen?”
 2. Mbaye Leye, clubtopschutter aller tijden, keert als nieuwe coach van Zulte Waregem terug naar Gaverbeek
  voetbal 1A

  Mbaye Leye, clubtop­schut­ter aller tijden, keert als nieuwe coach van Zulte Waregem terug naar Gaverbeek

  De kogel is door de kerk bij Zulte Waregem: Mbaye Leye (39) wordt de nieuwe coach van de fusieclub, waarvoor hij als speler in drie periodes liefst 87 goals scoorde en daarmee clubtopschutter aller tijden werd. De Senegalese Fransman heeft er een weinig geslaagd trainersdebuut opzitten bij Standard, maar de recente sportieve neergang van de Luikenaars lijkt er op te duiden dat het probleem niet bij Leye (alleen) lag. In Waregem rekent het bestuur er nu op dat de vroegere prijsschutter de club een nieuw elan kan bezorgen, nadat het afgelopen seizoen pas op de voorlaatste speeldag (en met hangen en wurgen) het behoud kon worden verzekerd.