Laurens De Bock verdedigt van kortbij op Anderlecht-speler Verschaeren.
Volledig scherm
Laurens De Bock verdedigt van kortbij op Anderlecht-speler Verschaeren. © BELGA

Laurens De Bock (Zulte Waregem) na verlies in Anderlecht: “Goal net voor rust mentale opdoffer”

VOETBAL 1AZulte Waregem kreeg voor de tweede speeldag op rij een pak voor de broek. Na de 3-0 op Club Brugge werd het 4-1 in Anderlecht. “Maar zonder die rode kaart voor Damien Marcq na een half uur was het nooit zover gekomen”, oordeelt Laurens De Bock.

 1. Bekvechten over VAR-penalty. Brys: “De regel is er nu eenmaal” - Dury: “Ik zal goed naar je luisteren als je zo eens verliest”
  Play
  Jupiler Pro League
  28

  Bekvechten over VAR-penalty. Brys: “De regel is er nu eenmaal” - Dury: “Ik zal goed naar je luisteren als je zo eens verliest”

  OH Leuven haalde een 2-0 achterstand op en klimt voorbij Anderlecht naar de vierde plaats, Zulte Waregem ziet zijn zegereeks afgebroken. Maar daar ging het na de wedstrijd in het Regenboogstadion totaal niet over. De voor Leuven beslissende strafschop was hét gespreksonderwerp. En dan vooral de beslissing van ref Vergoote om op aangeven van de VAR de elfmeter te laten hernemen nadat Louis Bostyn de eerste poging van David Hubert had gered.
 2. Gianny De Vos (Zulte Waregem) werkt met drie doelmannen uit eigen opleiding: “Het zijn mijn kinderen”
  VOETBAL 1A

  Gianny De Vos (Zulte Waregem) werkt met drie doelmannen uit eigen opleiding: “Het zijn mijn kinderen”

  Zo goed als gered. Met 34 punten mag Zulte Waregem het komende seizoen stilaan voorbereiden. Het doelmannenbestand voor de volgende campagne is alvast bekend. Louis Bostyn (27) tekende tot 2025, Sammy Bossut (35) tot 2023 en Martijn Beernaert (18) krijgt zijn eerste profcontract. Drie keepers uit eigen streek die al jaren bij Essevee zijn, dat verdient een bloemetje. Met name keeperscoach Gianny De Vos (51) mag hiervoor best een fiere borst opzetten.