Dury druipt af na de nederlaag in Anderlecht. "We moeten eerlijk zijn, de driepunter voor Anderlecht is volkomen verdiend. Maar wij kijken niet naar de klassering. Dat heeft geen zin."
Volledig scherm
Dury druipt af na de nederlaag in Anderlecht. "We moeten eerlijk zijn, de driepunter voor Anderlecht is volkomen verdiend. Maar wij kijken niet naar de klassering. Dat heeft geen zin." © Photo News

Jelle Vossen blijft scoren ondanks dat hij op bank moet starten: “Dit zint me niet” - Francky Dury predikt rust

Zulte WaregemEén week na de hoopgevende thuiszege tegen Beerschot, die Zulte Waregem wat meer zuurstof leek te geven, zorgt het verlies op Anderlecht ervoor dat Essevee in de rangschikking nog amper één punt voorsprong overhoudt op de eerste degradatieplaats. Jelle Vossen ging aan de klaagmuur staan, bij Francky Dury stond de blik op zorgelijk. Maar de éminence grise van het nationale trainersgild blijft er rustig onder. “Wij kijken niet naar Cercle Brugge of naar de andere teams in onze buurt, alleen naar onze eigen prestaties”, maakt hij zich sterk.

1 reactie

 • Monique Asaert

  2 maanden geleden
  Jelle, dit komt omdat in België al die buitenlandse geldschieters zeggen wie er speelt, en niet de trainer.
 1. Zinho Gano maakt eerste wedstrijd vol voor Zulte Waregem: “Jammer dat ik net niet kon scoren”
  Voetbal 1A

  Zinho Gano maakt eerste wedstrijd vol voor Zulte Waregem: “Jammer dat ik net niet kon scoren”

  Zulte Waregem kon de 4.124 abonnees die op de partij tegen Standard waren afgekomen niet plezieren met de eerste driepunter van het seizoen. Integendeel, in de slotminuten ging zelfs een gelijkspel verloren. De frustraties over de tweede discutabele penaltyfase in evenveel wedstrijden, overstemde de tevredenheid over de prima prestatie van Zinho Gano, die voor het eerst in de basis stond.
 2. Zulte Waregem verloor in 1A nog nooit van Eupen, waar Olivier Deschacht zijn allerlaatste doelpunt scoorde
  voetbal 1A

  Zulte Waregem verloor in 1A nog nooit van Eupen, waar Olivier Deschacht zijn allerlaat­ste doelpunt scoorde

  Zaterdag staat voor Zulte Waregem de verste verplaatsing van deze competitie op het programma, naar de Kehrweg in Eupen. Tegen het team uit de Oostkantons staat een ‘record’ op het spel, want Essevee verloor tot dusver nog nooit van de Panda’s in de hoogste klasse. En wie herinnert zich niet dat Olivier Deschacht vorig seizoen het laatste doelpunt uit zijn lange carrière in Eupen aantekende?
 3. Zulte Waregem heeft versterking voor zijn defensie beet: na Dion Cools komt ook Timothy Derijck erbij
  VOETBAL 1A

  Zulte Waregem heeft verster­king voor zijn defensie beet: na Dion Cools komt ook Timothy Derijck erbij

  De verdediging versterken: dat was de prioriteit waarmee Eddy Cordier aan de slag moest tijdens deze wintermercato. Na amper zes dagen heeft de CEO van Zulte Waregem zijn huiswerk al klaar. Eerst tekende Dion Cools tot het einde van dit seizoen, nu zette ook Timothy Derijck zijn krabbel onder een contract voor 1+1 seizoen aan de Gaverbeek. Voor Derijck is dat geen stap in het onbekende.
 1. Saido Berahino (Zulte Waregem) denkt niet aan transfer: “Mij weer in de ploeg knokken blijft het doel”
  VOETBAL 1A

  Saido Berahino (Zulte Waregem) denkt niet aan transfer: “Mij weer in de ploeg knokken blijft het doel”

  Na een weinig geslaagde uitleenbeurt aan Sporting Charleroi, keerde Saido Berahino (28) afgelopen zomer terug naar Zulte Waregem voor het laatste deel van zijn driejarig contract. Met sindsdien amper twee korte invalbeurten kan de Britse Burundees geen vrede hebben, maar toch zegt hij niet met een transfer in het hoofd te zitten. “Ik denk nog altijd dat ik van waarde kan zijn voor de ploeg als ik me weer in de basis kan knokken.”
 2. Alessandro Ciranni (Zulte Waregem) wil bevestigen tegen Cercle: “Seizoen is nu echt gestart voor mij”
  VOETBAL 1A

  Alessandro Ciranni (Zulte Waregem) wil bevestigen tegen Cercle: “Seizoen is nu echt gestart voor mij”

  Na een deugddoende zege op KV Oostende dook Zulte Waregem zowat twee weken geleden met een goed gevoel de interlandbreak in. Essevee pakte aan de kust drie belangrijke punten, waardoor het niet mee afgleed in de staart van de rangschikking. Tegen Cercle Brugge wil de fusieclub zaterdag de positieve lijn doortrekken. Ook Alessandro Ciranni, die in Oostende onverwacht zijn competitiedebuut maakte.