Dolblij was hij met zijn zesde treffer van het seizoen, Jean-Luc Dompé, zondag tegen Standard: “Wellicht de mooiste van de zes, ja, al ging die krul op Sint-Truiden er toch ook lekker in.”
Volledig scherm
Dolblij was hij met zijn zesde treffer van het seizoen, Jean-Luc Dompé, zondag tegen Standard: “Wellicht de mooiste van de zes, ja, al ging die krul op Sint-Truiden er toch ook lekker in.” © BELGA

Jean-Luc Dompé (Zulte Waregem) blinkt uit in de schaduw van Bruno: “Derby win je niet met mooi voetbal”

VOETBAL 1AMet een schitterend vrijschopdoelpunt en een assist bij de tweede gelijkmaker, had Jean-Luc Dompé (25) vorige zondag een bijzonder groot aandeel in de zege van Zulte Waregem tegen zijn ex-club Standard. De Franse dribbelkont scoorde dit seizoen al zes keer en was goed voor vier assists. “Eindelijk ben ik een volwassen prof geworden”, bekent de 25-jarige Parijzenaar. “En dat wil ik ook tonen in de derby op Kortrijk, waarin ik nog wat goed te maken heb.”

 1. In navolging van Deschacht. ‘Sjotten tot je 40', zo doe je dat: “Spelers die zich niet jarenlang tot in de puntjes verzorgen, mogen het vergeten”
  PREMIUM
  Voetbal

  In navolging van Deschacht. ‘Sjotten tot je 40', zo doe je dat: “Spelers die zich niet jarenlang tot in de puntjes verzorgen, mogen het vergeten”

  Hij blijft maar gaan. Olivier Deschacht, die zondag in zijn 500ste match op zijn 39ste nog raak trof ook. “Een dikke chapeau”, klinkt het bij ervaringsdeskundigen Simons, Borkelmans en Vander­smissen – de drie veldspelers die tot na hun 40ste in eerste klasse speelden als we wijlen Hector Goetinck (Club Brugge) en Jan Vanoirbeek (STVV) buiten beschouwing laten. Wil Deschacht recordhouder Simons bijbenen, dan moet hij nog bijna twee jaar doorgaan: “Spelers die zich niet jarenlang verzorgen, mogen het vergeten.”
 2. Dubbel jubileum aan de Gaverbeek: Dury coacht 500ste competitiematch met Zulte Waregem, Deschacht speelt 500ste in Pro League
  Zulte Waregem

  Dubbel jubileum aan de Gaverbeek: Dury coacht 500ste competitie­match met Zulte Waregem, Deschacht speelt 500ste in Pro League

  Zo groot is het toeval: straks speelt Olivier Deschacht (39) zijn 500ste competitiematch in de Pro League. En precies ook vanavond coacht Francky Dury (62) zijn 500ste in de hoogste klasse voor Zulte Waregem. ‘Oli’ zette zijn reeks in met Anderlecht in mei 2002, Francky begon op 6 augustus 2005 met 1-3 winst in Gent. Respectievelijk achttien en vijftien jaar later starten zij straks alweer een nieuw seizoen op.
 3. Cameron Humphreys met Zulte Waregem zondag tegen KVO: “Na nul op negen zo snel mogelijk ‘back on track’ geraken”
  VOETBAL 1A

  Cameron Humphreys met Zulte Waregem zondag tegen KVO: “Na nul op negen zo snel mogelijk ‘back on track’ geraken”

  Even kwam play-off 2 in zicht voor Zulte Waregem door de goede reeks van 23 punten op 33, maar in één week tijd werd drie keer verloren en moet Essevee weer wat meer achterom kijken. “We hebben genoeg kwaliteit om niet bang te moeten worden”, aldus interimcoach Davy De fauw vastberaden na het verlies woensdag in Genk. Zondag zak KV Oostende naar de akker van het Regenboogstadion af.
 1. Chelsea-fans vieren als blijkt dat hun team zich wil terugtrekken uit Super League
  Play

  Chel­sea-fans vieren als blijkt dat hun team zich wil terugtrek­ken uit Super League

 2. Klopp: "Ik snap kritiek fans op Super League, maar wij als team hebben hier niets mee te maken"
  Play
  Premier League

  Klopp: "Ik snap kritiek fans op Super League, maar wij als team hebben hier niets mee te maken"