Fabrice Olinga van Moeskroen moest het vorige zaterdag voortdurend afleggen tegen Ibrahima Seck (r.): “Nooit gedacht dat ik zolang in België zou blijven.”
Volledig scherm
Fabrice Olinga van Moeskroen moest het vorige zaterdag voortdurend afleggen tegen Ibrahima Seck (r.): “Nooit gedacht dat ik zolang in België zou blijven.” © BELGA

Ibrahima Seck met Zulte Waregem naar Waasland-Beveren: “Voor mij begon het in België op de Freethiel”

VOETBAL 1ADe rangschikking al eens goed bestudeerd? Dat heeft trainer Francky Dury ongetwijfeld gedaan, en die heeft vastgesteld dat Zulte Waregem nog amper zes punten achterstand telt op Charleroi, de nummer... drie. Reden genoeg dus om de huidige goede reeks van twintig op dertig komende zaterdag een verlengstuk te geven. Essevee trekt naar Waasland-Beveren, en dat is vooral voor Ibrahima Seck een match met een speciaal randje.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Damien Marcq (Zulte Waregem) houdt druk af voor trip naar Brugge: “Ons niet blindstaren op klassering”
  VOETBAL 1A

  Damien Marcq (Zulte Waregem) houdt druk af voor trip naar Brugge: “Ons niet blindsta­ren op klassering”

  Heeft Zulte Waregem voldoende kwaliteit om mee te strijden voor een stek in de top vier? Of moet het realistisch blijven en vooral op de top acht mikken? Trainer Francky Dury mist zondag op Club Brugge enkele vitale pionnen, maar toch kijkt met name aanvoerder Damien Marcq reikhalzend uit naar de wedstrijd in Jan Breydel. “Met onze vorm van het moment kunnen we iedereen kloppen.”
 1. Nederlandse verdediger Joost van Aken (27) en David Hubert (33) eerste nieuwe gezichten bij Zulte Waregem
  VOETBAL 1A

  Nederland­se verdediger Joost van Aken (27) en David Hubert (33) eerste nieuwe gezichten bij Zulte Waregem

  Zulte Waregem staat voor een ingrijpende gedaanteverwisseling. Wanneer straks, op 9 juni, de trainingen op het oefencomplex van de Elindus Arena - zeg niet meer Regenboogstadion - worden hervat, zal trainer Francky Dury een pak nieuwe gezichten mogen begroeten. De eerste namen zijn inmiddels bekend: de Nederlander Joost van Aken en David Hubert worden mogelijke vervangers van Olivier Deschacht.
 2. Zinho Gano en Zulte Waregem in zak en as na thuisverlies tegen Cercle: “Zelfs bij 2-0 nooit match in handen”
  VOETBAL EERSTE KLASSE A

  Zinho Gano en Zulte Waregem in zak en as na thuisver­lies tegen Cercle: “Zelfs bij 2-0 nooit match in handen”

  Van 2-0 naar 2-4 in een ontluisterend laatste halfuur: bij Zulte Waregem zaten ze zaterdagavond in zak en as. Cercle Brugge smeerde Essevee een derde thuisnederlaag aan, die aan de Gaverbeek nog wel even zal nazinderen. Het publiek liet zijn ongenoegen alvast blijken. “De manier waarop we ons lieten wegzetten, kan absoluut niet”, klinkt het deemoedig vanuit de vestiaire.