Gianny De Vos met Louis Bostyn, die dit seizoen helemaal doorbrak bij Essevee: “Louis had vaak pech met blessures op cruciale momenten, maar ik ben altijd in zijn kwaliteiten blijven geloven."
Volledig scherm
Gianny De Vos met Louis Bostyn, die dit seizoen helemaal doorbrak bij Essevee: “Louis had vaak pech met blessures op cruciale momenten, maar ik ben altijd in zijn kwaliteiten blijven geloven." © RV/essevee.be

Gianny De Vos (Zulte Waregem) werkt met drie doelmannen uit eigen opleiding: “Het zijn mijn kinderen”

VOETBAL 1AZo goed als gered. Met 34 punten mag Zulte Waregem het komende seizoen stilaan voorbereiden. Het doelmannenbestand voor de volgende campagne is alvast bekend. Louis Bostyn (27) tekende tot 2025, Sammy Bossut (35) tot 2023 en Martijn Beernaert (18) krijgt zijn eerste profcontract. Drie keepers uit eigen streek die al jaren bij Essevee zijn, dat verdient een bloemetje. Met name keeperscoach Gianny De Vos (51) mag hiervoor best een fiere borst opzetten.

  1. Zaterdag 78ste maal Kortrijk versus (Zulte)Waregem. Of hoe de buren mekaar cijfermatig op het veld in evenwicht houden
    VOETBAL 1A

    Zaterdag 78ste maal Kortrijk versus (Zulte)Waregem. Of hoe de buren mekaar cijferma­tig op het veld in evenwicht houden

    Zulte Waregemtrainer Francky Dury en zijn collega bij KV Kortrijk, Luka Elsner, zullen het u allebei zeggen: aan statistieken heb je niets als je elftal straks het veld oploopt. Statistieken zijn voer voor clubleiders, supporters en... journalisten. En toch is het interessant om weten: zaterdag staan de twee Zuid-West-Vlaamse eersteklassers voor de 78ste keer tegenover elkaar en ze houden mekaar wonderwel in evenwicht.