Pletinckx (r.) in duel met Noa Lang: “We wisten dat het een moeilijke match ging worden en dat is ook gebleken.”
Volledig scherm
Pletinckx (r.) in duel met Noa Lang: “We wisten dat het een moeilijke match ging worden en dat is ook gebleken.” © BELGA

Ewoud Pletinckx en Zulte Waregem beleven moeilijke namiddag in Brugge: “Afgezien tegen Noa Lang”

VOETBAL 1AZulte Waregem ging op Jan Breydel kansloos ten onder tegen Club Brugge. Aan het einde stond er een droge 3-0 op het bord, maar de score had nog hoger kunnen zijn. Een doelpunt van Vormer werd vanwege nipt buitenspel van Perez afgekeurd en doelman Bostyn weerde ook nog wat mogelijkheden af. Ook centrale verdediger Ewoud Pletinckx(20) zag sterretjes, maar dat is bij de meesten die Noa Lang moeten dekken het geval.

  1. Louis Bostyn (Zulte Waregem) keept ook op Stayen weer ijzersterk: “In de voetsporen van Sammy? Ik heb nog hele lange weg te gaan”

    Louis Bostyn (Zulte Waregem) keept ook op Stayen weer ijzersterk: “In de voetsporen van Sammy? Ik heb nog hele lange weg te gaan”

    Louis Bostyn voegde op Sint-Truiden een zoveelste gave prestatie toe aan zijn indrukwekkende lijstje van dit seizoen. De Roeselarenaar staat inmiddels 21 competitiewedstrijden onafgebroken tussen de palen en hielp daarin 31 (van de 37) punten veiligstellen voor Zulte Waregem. “Jammer dat er geen clean sheet is bijgekomen, maar met deze driepunter erbij mogen we toch wel stilaan stellen dat we gered zijn”, verwoordt Bostyn wat zijn trainer Francky Dury pas bij mathematische zekerheid lijkt te willen stellen.
  2. Francky Dury (Zulte Waregem) wil oogsten aan de kust: “We hebben nu twee of drie punten te weinig”

    Francky Dury (Zulte Waregem) wil oogsten aan de kust: “We hebben nu twee of drie punten te weinig”

    David Hubert speelt vanavond in de Diaz Arena zijn 250ste wedstrijd in de Jupiler Pro League. Hij zal bij die gelegenheid ook de toss mogen uitvoeren, want door de onbeschikbaarheid van Laurens De Bock is het de Brabander die de aanvoerdersband van Zulte Waregem zal omgorden. Maar of hij op het middenveld dan wel in de verdediging zal staan, is een vraag waarop enkel Francky Dury op dit moment het antwoord kent.