Francky Dury en Olivier Deschacht. Zetten zij hun jubileumwedstrijd kracht bij met een goed resultaat tegen Genk?
Volledig scherm
Francky Dury en Olivier Deschacht. Zetten zij hun jubileumwedstrijd kracht bij met een goed resultaat tegen Genk? © Photo news

Dubbel jubileum aan de Gaverbeek: Dury coacht 500ste competitiematch met Zulte Waregem, Deschacht speelt 500ste in Pro League

Zulte WaregemZo groot is het toeval: straks speelt Olivier Deschacht (39) zijn 500ste competitiematch in de Pro League. En precies ook vanavond coacht Francky Dury (62) zijn 500ste in de hoogste klasse voor Zulte Waregem. ‘Oli’ zette zijn reeks in met Anderlecht in mei 2002, Francky begon op 6 augustus 2005 met 1-3 winst in Gent. Respectievelijk achttien en vijftien jaar later starten zij straks alweer een nieuw seizoen op.

1 reactie

 • Dirk Dierick

  9 maanden geleden
  Ik vind dat Oli en Dury nog altijd goed bezig zijn.
 1. In navolging van Deschacht. ‘Sjotten tot je 40', zo doe je dat: “Spelers die zich niet jarenlang tot in de puntjes verzorgen, mogen het vergeten”
  PREMIUM
  Voetbal

  In navolging van Deschacht. ‘Sjotten tot je 40', zo doe je dat: “Spelers die zich niet jarenlang tot in de puntjes verzorgen, mogen het vergeten”

  Hij blijft maar gaan. Olivier Deschacht, die zondag in zijn 500ste match op zijn 39ste nog raak trof ook. “Een dikke chapeau”, klinkt het bij ervaringsdeskundigen Simons, Borkelmans en Vander­smissen – de drie veldspelers die tot na hun 40ste in eerste klasse speelden als we wijlen Hector Goetinck (Club Brugge) en Jan Vanoirbeek (STVV) buiten beschouwing laten. Wil Deschacht recordhouder Simons bijbenen, dan moet hij nog bijna twee jaar doorgaan: “Spelers die zich niet jarenlang verzorgen, mogen het vergeten.”
 1. Nikos Kainourgios, surprise van de chef in de spits bij Zulte Waregem: “Twee goals, een droom die uitkomt”
  VOETBAL 1A

  Nikos Kainourgi­os, surprise van de chef in de spits bij Zulte Waregem: “Twee goals, een droom die uitkomt”

  Als de nood het hoogst is, moet je als coach kunnen verrassen. Zulte Waregem stuit in zijn zoektocht naar offensieve versterking op zijn financiële limieten, maar dat weerhoudt trainer Francky Dury er niet van dan maar zelf een nieuwe aanvaller uit zijn hoge hoed te toveren. Nikos Kainourgios, in anderhalf jaar amper aan bod gekomen, had al zijn aandeel in de goede maand december met een uitstekende prestatie als offensieve linksachter op Antwerp, en nu toonde de 22-jarige Griek dat hij ook diep in de spits aardig uit de voeten kan. “En meteen twee goals, hier had ik nooit van durven dromen”, weet Kainourgios met zijn vreugde geen blijf.
 2. De revelatie Gianni Bruno: lopende buitenspeler is de man die Dury al lang wou en die hij altijd laat staan
  Zulte Waregem
  1

  De revelatie Gianni Bruno: lopende buitenspe­ler is de man die Dury al lang wou en die hij altijd laat staan

  Zulte Waregem zette op Stayen een belangrijke stap richting redding, al wil Francky Dury nog altijd niet te vroeg victorie kraaien. In het vierde kwartier toonde Essevee zich superefficiënt, nadat Louis Bostyn (met hulp van de paal) tot vier keer toe Yuma Suzuki afstopte. Eén briljante flits van Gianni Bruno (29) maakte uiteindelijk het verschil. Zoals wel vaker dit seizoen.
 1. Gilles De Bilde over EK-selectie: "Martínez laat jonge garde nog in wachtkamer"
  Play

  Gilles De Bilde over EK-selectie: "Martínez laat jonge garde nog in wachtkamer"

 2. Bondscoach Martínez maakt voltallige EK-selectie bekend
  Play

  Bondscoach Martínez maakt voltallige EK-selectie bekend