BELGA
Volledig scherm
© BELGA

De revelatie Gianni Bruno: lopende buitenspeler is de man die Dury al lang wou en die hij altijd laat staan

Zulte WaregemZulte Waregem zette op Stayen een belangrijke stap richting redding, al wil Francky Dury nog altijd niet te vroeg victorie kraaien. In het vierde kwartier toonde Essevee zich superefficiënt, nadat Louis Bostyn (met hulp van de paal) tot vier keer toe Yuma Suzuki afstopte. Eén briljante flits van Gianni Bruno (29) maakte uiteindelijk het verschil. Zoals wel vaker dit seizoen.

1 reactie

 • frans ornelis

  5 maanden geleden
  een elftal bestaat uit 11 spelers en iedere speler heeft een aandeel in winst en verlies een voorspeler moet zorgen voor doelpunten maar zonder de aanvoer van de andere kan het niet het vind het fl zou hebben auwtjes om te zeggen dat svzw zonder bruno zoveel punten minder
 1. Zaterdag 78ste maal Kortrijk versus (Zulte)Waregem. Of hoe de buren mekaar cijfermatig op het veld in evenwicht houden
  VOETBAL 1A

  Zaterdag 78ste maal Kortrijk versus (Zulte)Waregem. Of hoe de buren mekaar cijferma­tig op het veld in evenwicht houden

  Zulte Waregemtrainer Francky Dury en zijn collega bij KV Kortrijk, Luka Elsner, zullen het u allebei zeggen: aan statistieken heb je niets als je elftal straks het veld oploopt. Statistieken zijn voer voor clubleiders, supporters en... journalisten. En toch is het interessant om weten: zaterdag staan de twee Zuid-West-Vlaamse eersteklassers voor de 78ste keer tegenover elkaar en ze houden mekaar wonderwel in evenwicht.
 2. Lasse Vigen torst bij Zulte Waregem de erfenis van Lukas Lerager: “Altijd goed wanneer mensen iets verwachten”
  Voetbal 1A

  Lasse Vigen torst bij Zulte Waregem de erfenis van Lukas Lerager: “Altijd goed wanneer mensen iets verwachten”

  Een puike prestatie, maar geen doelpunten: Zulte Waregem sloot zijn voorbereiding af met een galawedstrijd tegen FC Utrecht die het publiek best kon smaken. Daarbij viel ook op dat het gevoerde aankoopbeleid op bijval van de fans mocht rekenen. Met een speciale vermelding voor Lasse Vigen Christensen, de nieuwe motor op het Waregemse middenveld. “Ik ben tevreden over de aanloop, maar pas als het er echt om te doen is, mag je conclusies trekken.”
 3. Zinho Gano is nieuwe speerpunt in de spits bij Zulte Waregem: “Met Vossen een complementair aanvalsduo vormen”
  voetbal 1A

  Zinho Gano is nieuwe speerpunt in de spits bij Zulte Waregem: “Met Vossen een complemen­tair aanvalsduo vormen”

  In Ingelmunster won Zulte Waregem zaterdag tegen Charleroi. “Mijn spelers hebben getoond dat ze ook voor een resultaat kunnen en willen knokken, dat is de winst van deze dag”, klinkt trainer Francky Dury tevreden. Tegen de Zebra’s moest Dury het zonder Zinho Gano stellen. Het nieuwe speerpunt van Essevee kreeg een rustdag om overbelasting van de adductoren te vermijden.